Hlavní obsah

Hokejista Netík pokračuje ve Spartě, uzavřel novou roční smlouvu

PRAHA

Hokejový útočník Tomáš Netík bude pokračovat v pražské Spartě. Sedmadvacetiletý český reprezentant měl sice namířeno do zahraničí, ale nakonec se dohodl na nové smlouvě se svým dosavadním klubem. Uvedly to oficiální internetové stránky Sparty.

Článek

"Domluvili jsme se na jednoleté smlouvě," řekl serveru generální manažer Sparty Petr Bříza. "Tomáš usiloval po sezóně o lukrativní angažmá v KHL. V průběhu posledních dnů s námi vstoupil do jednání o svém případném letošním působení ve Spartě," připojil Bříza na adresu útočníka, který v uplynulém ročníku v základní části nasbíral v 41 zápasech jen 23 bodů za 11 branek a 12 asistencí, ale v play-off potvrdil formu minulých ročníků deseti body za tři trefy a sedm přihrávek z 11 zápasů.

Sparta prý měla na Netíka podle Břízy jen v rozpočtu omezené finanční prostředky. "Ty byly i pod nabídkami, které měl Tomáš aktuálně ze severských lig. On se nakonec rozhodl, že chce zůstat ve Spartě i za těchto podmínek. Za poslední tři roky se podílel v týmu 106 kanadskými body na naší ofenzivě, jeho podpisem posílíme produktivitu našeho útoku," dodal Bříza.

Netíka chtěly i kluby z KHL

Netík, který hájil v extralize vedle Sparty jen dres Karlových Varů, odkud se do holešovického klubu v roce 2004 vrátil, má na kontě v nejvyšší soutěži celkem 334 utkání a 172 bodů za 87 gólů a 85 asistencí. "Po sezóně mi ve Spartě skončila smlouva. Měl jsem dvě konkrétní nabídky z ruské KHL, což mě lákalo po sportovní i finanční stránce. Z určitých příčin souvisejících se současnou finanční situací či dalších důvodů se žádné angažmá ale nepodařilo dotáhnout," citovaly klubové stránky Netíka.

Měl prý na stole nabídky ze švédské a finské ligy. "Dal jsem ale nakonec přednost Spartě, od které jsem cítil zájem a i po rozhovoru s prezidentem klubu panem Sivekem jsem se rozhodl, že hrát za Spartu pro mě bude pro další sezonu nejlepší," doplnil Netík. "V žádném případě v mém konečném rozhodování nehrály roli finance, jinak bych mohl odejít na sever Evropy. Rozhodl jsem se nadále působit v klubu, který dobře znám a který mám rád. Na sezónu ve Spartě se velice těším," dodal 178 centimetrů vysoký hráč.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice