Hlavní obsah

Litvínovský trenér Hübl se zlobí na svoje svěřence

Hodně daleko ke spokojenosti má po dosavadním průběhu přípravy na extraligu trenér litvínovských hokejistů Jaroslav Hübl starší. „Nehrajeme dobře a někteří hráči se musí nad sebou zamyslet,“ tvrdí kouč severočeského klubu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jaroslav Hübl starší

Článek

Jaká je současná situace v mužstvu?

„Máme málo lidí a nehrajeme kompletní a podle toho to také vypadá. Předvádíme špatný hokej, někdy až hrozný. Hráči jsou unavení z náročného programu.

Po turné ve Švýcarsku jste třikrát prohráli během pěti dní. Čím si porážky od Karlových Varů, Ústí nad Labem a německého Ingolstadtu vysvětlujete?

Zvolili jsme nahuštěný model zápasů, na který hráči nejsou zvyklí. Ale jsou to profesionálové a měli by se s tím vyrovnat. Ti, kteří to nezvládnou, by v extraligovém kádru neměli mít místo.

Takže jste z nich hodně zklamaný?

Samozřejmě. Nemrzí mě ani tak samotné porážky jako způsob, jak k zápasům hráči přistupují. Jestli takhle budou hrát i v extralize, tak tam nemáme co dělat.

Nejsou to příliš ostrá slova?

Jsem opravdu rozezlený. Hráči si to musejí v hlavě srovnat. Odvádějí výkony na půl plynu, jsou nedůrazní. A přestože jim to s asistentem Jirkou Kučerou říkáme, tak si každý dělá co chce. Takovým stylem o post v sestavě nebojuje.

Už jste zúžili kádr?

Do juniorů se vrátili Maxa, Bíza, Gula a Přeučil. Ostatní zatím zůstávají, protože jiné hráče nemáme.

A co posily?

Snažíme se a doufám, že někdo přijde do útoku i do obrany. Něco je rozdělané, ale dokud to nebude hotové, tak o tom nechci hovořit. Musíme vytvořit konkurenci, bez níž to nejde.

Do konce přípravy vás čekají střetnutí se Slavií a v Liberci...

V sobotu a v neděli mají hráči volno. Snad si odpočinou a hlavně se vzpamatují, abychom mohli pokračovat v přípravě. Potřebujeme se dát dohromady. Zapracujeme na taktických věcech. Zaměříme se na napadání, obrannou činnost ve středním i útočném pásmu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice