Hlavní obsah

Kometa stále nezáří, trápí se hlavně v koncovce

KLADNO

Mají sice v názvu „kometu“, ale o nějaké oslnivé záři řeč být nemůže. Tahle Kometa je pořádně vyhaslá a neustále padá dolů. Pokud se hokejisté z moravské metropole brzy nezmátoří, může ten pád nakonec znamenat návrat do první ligy, odkud hokejisté Brna tak mocně oslavovali svůj úprk.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Pavel Patera (vlevo) brání Jiřího Dopitu z Komety Brno.

Článek
Fotogalerie

Po třináctileté pauze je Kometa Brno v extralize, ale po čtyřech zápasech má tristní bilanci: čtyři porážky a na kontě pouhých pět vstřelených branek.

Klub, který odkoupil extraligovou licenci od Znojma, získal navíc i řadu ostřílených ligových hráčů. Jenže Roman Erat na první ligovou branku v dresu Komety stále čeká, a o nic lépe na tom nejsou ani Pavel Selingr nebo Peter Pucher. Na lepší formu marně vzpomínají i zkušení borci Kamil Brabenec či Marek Vorel. S dvěma brankami nejlepší střelec a zároveň suverénně nejstarší hráč týmu Jiří Dopita na všechno stačit nemůže.

„My se sice do šancí jakžtakž dostáváme, ale musíme je proměňovat. Budeme se muset na koncovku víc zaměřit,“ přiznal zkroušeně útočník Komety Jakub Šindel, jenž patří k těm hráčům Brna, kteří v nové sezóně ještě nezískali ani bod. „Prostě musíme makat a každý přidat ještě něco navíc. Snad pak góly začneme dávat a budeme moci začít i vyhrávat,“ dodal.

Nevymýšlejme nic složitého, nabádá trenér

Marnost brněnských útočníků se v plné kráse projevila v úterním zápase na ledě Kladna. Opravdu velkých šancí měli poskrovnu a i když zaměstnali brankáře Kopřivu devětadvaceti střelami, gól mu vstřelit nedokázali. Přitom měli k dispozici i pět přesilových her, hned v úvodu dokonce hráli pět na tři. „Na přesilovky chodili ti nejzkušenější, přesto to sehráli špatně,“ krčil po zápase rameny brněnský trenér Václav Baďouček.

Vzápětí přidal svůj recept, jak se poprat s dosavadní mizernou produktivitou: „Chce to nehrát komplikovaný hokej, cpát se před bránu a spoléhat, že dřív nebo později to tam začne padat. Nevymýšlet zbytečně něco složitého,“ myslí si. Podle ohlasů z tábora fanoušků zatím jeho tým za všemi svými extraligovými soupeři zaostával, snad jen v Litvínově podal lepší výkon. Jenže ani tři góly, což je prozatím více než polovina vstřelených branek týmu, nakonec k vítězství nestačilo.

„Začátek ligy se nám moc nepovedl a ta nervozita hráčů je znát. Přesto, že je tady spousta zkušených hráčů, tak se tohle asi podepíše na každém,“ snažil se omlouvat dosavadní výkony Jakub Šindel. Zároveň si je ale vědom toho, že se bude muset rychle něco změnit. „Situace je alarmující a musíme se s tím poprat. My jsme se do takovéhle situace dostali a my z ní teď musíme ven,“ tvrdil rozhodně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice