Hlavní obsah

Vítkovice výhrou nad Slavií upevnily vedení, probuzený Litvínov obral mistra

PRAHA

Devátým kolem pokračovala v neděli hokejová O2 extraliga. Šlágrem programu byla repríza čtvrtfinále loňského ročníku play-off mezi Vítkovicemi a pražskou Slavií, v níž ostravský celek rozhodl o vítězství až 30 sekund před koncem a tříbodovou výhrou upevnil extraligové vedení. Vítkovice mají v čele tabulky pětibodový náskok na Zlín a Plzeň, nejhorším celkem extraligy zůstává brněnská Kometa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Lukáš Krenželok číhá za brankou Slavie střeženou Robertem Slipčenkem.

Článek

Vítkovičtí v pátek utržili na ledě Českých Budějovic vůbec první porážku v nové sezóně a také v neděli měli horší vstup do utkání. Po bezbrankové první třetině dostal Slavii do vedení Branda, domácím se ale záhy podařilo dvěma góly otočit. Pražané však ještě před druhou přestávkou srovnali krok. Vyrovnaný stav svítil na ukazateli ještě v 60. minutě, na prodloužení ale nakonec nedošlo. Třicet sekund před třetí sirénou se totiž trefil Štefanka a Vítkovice se tak dočkaly osmého vítězství v sezóně a upevnily své vedení v tabulce.

České Budějovice ztrácely před nedělním kolem na Vítkovice čtyři body, krok s lídrem ale neudržely. Na ledě Mladé Boleslavi Jihočeši od druhé třetiny vedli po zásahu Gulaše, domácí ale devět minut před koncem třetí části vyrovnali. O vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil dva body pro Boleslav Fabuš.

Hokejisté Litvínova hráli poprvé po rezignaci kouče Jaroslava Hübla a nový trenér Jiří Kučera si odbyl křest ohněm na ledě Karlových Varů. A zprvu se zdálo, že ani změna na střídačce Severočechy z krize nevyvedla, a domácí po trefách Kristka a Kumstáta vedli již o dvě branky. Hosté ale v závěru druhé části snížili po teči Reichla a v poslední třetině otočili vývoj utkání ve svůj prospěch po gólech Gureně a Vopata.

Třinec vykročil za výhrou třemi rychlými góly 

Brněnská Kometa v minulém kole nedokázala udržet vedení nad Slavií, v neděli v Pardubicích bylo jasné už po dvanácti minutách, že se nováček premiérového extraligového vítězství opět nedočká. Východočeši po debaklu na Kladně nepřipustili překvapení, soupeři nastříleli tři rychlé góly a vykročili za teprve druhým vítězstvím v řádné hrací době. Kometa sice dokázala třikrát Haška překonat, sama ale inkasovala šestkrát a s jedním bodem zůstává beznadějně poslední.

Hokejisté Třince se v neděli představili na Spartě a po polovině první třetiny soupeře pořádně zaskočili, když během pěti minut nastříleli tři branky. Domácí sice těsně před první sirénou během 31 sekund snížili na rozdíl jediné branky, hned v úvodu druhé části ale dostal Oceláře znovu do dvoubrankového náskoku Květoň. Tříbodovou pojistku pak v neatraktivním utkání přidal v závěru Kohn.

Plzeň se po páteční prohře se Zlínem přetahovala o vítězství v Liberci, nakonec ale odjížděla spokojená. Za vítězstvím 4:2 nasměroval Západočechy v 50. minutě Bomersback a při power play Bílých Tygrů se ještě trefil Adamský.

Kladno rychle vedlo na ledě Zlína, domácí ale dokázali na branku Trončínského odpovědět v úvodu druhé části, kdy se trefil Köhler. Vyrovnaný stav vydržel až do závěru utkání, v 58. minutě ale Köhler zařídil tři body pro domácí.

Hokejová O2 extraliga - 9. kolo
Vítkovice - Slavia Praha 3:2on-line
Branky: 25. Krenželok, 28. Stehlík, 60. Štefanka - 23. Branda, 39. Hruška.
Pardubice - Kometa Brno 6:3on-line
Branky: 5. Cetkovský, 11. Kolář II, 13. Píša, 26. Zohorna, 42. Kolář II, 47. Starý - 21. Erat, 35. Dlouhý, 60. Korhoň.
Zlín - Kladno 2:1on-line
Branky: 22. Köhler, 58. Köhler - 3. Trončínský.
Liberec - Plzeň 2:4on-line
Branky: 3. Klimenta, 44. Kašpařík - 28. Tvrdík, 34. Bomersback, 50. Bomersback, 60. Adamský.
Sparta Praha - Třinec 2:5on-line
Branky: 19. Ton z tr. střílení, 20. Broš - 11. Květoň, 16. Malec, 16. Polanský, 21. Květoň, 55. kohn.
Karlovy Vary - Litvínov 2:3on-line
Branka: 19. Kristek, 24. Kumstát - 39. Reichel, 47. Gureň, 56. Vopat.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 51. Sýkora, rozhodující sam. nájezd Fabuš - 36. Gulaš.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice