Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3Litvínov po šesti porážkách slavil výhru v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kristek 1 : 0
24. Kumstát 2 : 0
39. Reichel 2 : 1
47. Gureň 2 : 2
56. Vopat 2 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté Litvínova se po šesti porážkách za sebou dočkali v neděli vítězné radosti, když na ledě Karlových Varů otočili nepříznivý stav 0:2 a vyhráli 3:2. Severočechy vedl po páteční rezignaci Jaroslava Hübla staršího poprvé jako hlavní kouč dosavadní asistent Jiří Kučera s absentujícím bekem a novým hrajícím asistentem Jiřím Šlégrem.

Článek

Litvínov se díky druhému vítězství v sezoně na třináctém místě odpoutal od poslední Komety Brno už na šest bodů. Úřadující mistr naopak potvrdil, že se mu zatím v nové KV Aréně nedaří a prohrál v ní čtvrtý z pěti zápasů. Nezabránil tomu ani při svém návratu po dvouzápasové pauze brankář Mensator.

Hned ve 29. vteřině utkání ujížděl sám na Mensatora Jánský, ale obránce Mucha mu za cenu nedovoleného zákroku zabránil v možnosti skórovat. Ve čtvrté minutě se na druhé straně ocitl v šanci Zucker, ale gólman Franěk, vyrážečkou jeho pokus zlikvidoval. Po faulu na Kumstáta podržel hosty Franěk, když jej po Hájkově střele nedokázal překonat Kristek.

Ve 14. minutě promarnil obrovskou šanci litvínovský kapitán Reichel, který v přesilové hře netrefil prázdnou brankou. Vzápětí se v závěru před Fraňkem ještě v oslabení ocitli Hluchý a Skuhravý, ale bezbrankový stav nezměnili. Povedlo se to až v 19. minutě Kristkovi, který ujel po levém křídle ujel a bombou z mezikruží otevřel účet zápasu.

Ještě před přestávkou vypálil prudce Pletka a Franěk se štěstím zalehl poskakující puk před brankovou čarou, ale při zákroku se zranil. Od druhé třetiny ho nahradil Jaroslav Hübl. Ve 24. minutě udeřili domácí podruhé. Po přečíslení dvou na jednoho s Pletkou se prosadil Kumstát.

Domácí po vstřelené brance ožili. Ve 34. minutě fauloval hostující Skuhrovec kolenem ujíždějícího Pecha a obdržel za to trest pět minut a do konce utkání. Domácí touto výhodou pohrdli a naopak v oslabení mohl překonat Mensatora Kroupa. Navíc pak šel pykat domácí Haščák a při hře čtyř proti čtyřech snížil Reichel, který tečoval Kroupovo nahození od modré čáry.

Závěrečnou třetinu začali Litvínovští aktivně. Při Zaťovičově vyloučení ještě Energie odolala, ale ve 47. minutě po levém křídle ujel litvínovský bek Gureň a střelou mezi Mensatorovy betony srovnal stav.

Vrátit vedení Západočechům mohl Pech, který po přihrávce Kumstáta vystřelil jen do připraveného Hübla. Ještě v 53. minutě Dobroň při přesilové hře trefil horní tyč litvínovské branky. Hostům se podařilo dokonat obrat v 56. minutě, kdy se prosadil po Gureňově zblízka Vopat. Poctivou obrannou hrou hosté domácí již k ničemu nepustili.

HC Energie Karlovy Vary - HC Benzina Litvínov 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Kristek (Melenovský), 24. Kumstát (Pletka) - 39. Reichel (Kroupa, Jánský), 47. Gureň (J. Černý), 56. Vopat (Gureň, Trávníček). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Charvát, Pavlovič. Vyloučení: 5:5, navíc Zaťovič 10 min. - Skuhrovec 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4609.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Mucha, Dobroň, Hájek, Prošek, Brňák, Parýzek, Schmidt - Dej, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Kumstát, Pech, Pletka - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Litvínov: Franěk (21. J. Hübl) - Punčochář, Švarný, Gureň, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Stříteský, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Trávníček, J. Černý, Vopat - Kubinčák, V. Hübl, Bojer - Majdan, Heinisch, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice