Hlavní obsah

Mladé Boleslav získala finského obránce Lehikoinena

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí finský obránce Esa Lehikoinen. S Bruslařským klubem třiadvacetiletý zadák, který naposledy hrál finskou nejvyšší soutěž za Lukko Rauma, uzavře smlouvu do konce sezóny. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"Jelikož je náš kádr poměrně úzký, musíme na současnou situaci reagovat. Rozhodli jsme se pro Esu Lehikoinena proto, že bude finančně pasovat do našeho konceptu a zároveň jde o kvalitního beka. Věřím, že bude moci nastoupit už v úterním utkání," řekl serveru sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač.

Rodák z Joenssu je odchovanec tamního Jokipojatu, kde hrál do roku 2006 a nastupoval i v druhé nejvyšší soutěži. Pak přešel do Lukko Rauma, kde ve 107 zápasech v SM-Liize nasbíral 16 bodů za gól a 15 asistencí. V české extralize bude nyní druhým Finem, protože v Liberci chytá Tero Leinonen.

Na střídavý start z Ústí nad Labem má Mladá Boleslav na měsíc zapůjčené útočníky Martina Šagáta a Roka Pajiče a beka Romana Němečka, kteří nastoupili už v nedělním utkání proti Českým Budějovicím.

Reklama