Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:4Plzeň opět doma prohrála po nájezdech, nyní s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Martynek 0 : 1
14. O´Brien 1 : 1
15. Kohn 1 : 2
32. Kohn 1 : 3
42. Vampola 2 : 3
43. Kubica 3 : 3
66. Polák 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli v desátém kole extraligy potřetí za sebou v domácím prostředí po samostatných nájezdech, tentokráte s Třincem 3:4. Hosté tak ukončili šňůru šesti zápasu na západě Čech bez zisku jediného bodu.

Článek

Dvě třetiny mysleli hosté na výhru, ve třetí dvacetiminutovce ale domácí srovnali. Výhru v trestných stříleních vychytal Třinci vynikající brankář Tomáš Duba, jehož nepřekonali Jiří Hanzlík s Petrem Vampovou.

Hosté působili na ledě od začátku mnohem živějším dojmem. Navíc jim v přesilové hře zajistil vedení Martynek, který pohodlně dorazil střelu Semana. Domácí se v útočném pásmu na delší čas usadili až v 9. minutě. Kracík ale v dobré pozici příležitost prováhal a O' Brienovo nahození od modré čáry zastavila levá Dubova tyčka. Více střel musel likvidovat mladý plzeňský gólman Francouz, jenž nahrazuje zraněnou jedničku Pőpperleho.

Domácím se přesto podařilo vyrovnat, když rychlou kombinaci s Vlasákem a Bomersbackem zakončil přesnou střelou O' Brien. O 43 vteřin později hosté již v plném počtu podnikli nenápadný útok a Kohn střelou z levého kruhu mířící přesně do levého horního rohu vrátil Třinci jednogólový náskok. Domácí v závěru třetiny zlepšili pohyb a v cestě za srovnáním skóre jim stál pozorný Duba, který vyrazil střelu Kracíka a vleže zázračně zastavil i dorážku O' Briena.

Prostřední část ovládali opět lépe bruslící hosté a po průjezdu Peterka přes celé hřiště Květoň netrefil kotouč před prázdnou brankou. Situaci si Oceláři komplikovali v polovině utkání zbytečnými fauly. Domácí ale vůbec nezvládli více než půlminutovou přesilovku pět na tři a naopak Kohnovi se podařilo ve 32. minutě v pádu dorážkou Lojkovy střely zvýšit na 3:1. Indiáni za chvíli prohospodařili i další dvojnásobnou početní výhodu a hosté vycítili šanci zápas definitivně rozhodnout.

To se jim do druhé přestávky nepovedlo a v úvodu třetí třetiny náskok ztratili. Nejprve odstavil na hranici pravidel Benák Růžičku a díky jeho zdravotní indispozici využil dočasnou početní výhodu pohotovou dorážkou Vampola. Za 22 vteřin na to se navíc postaral o vyrovnání v tlačenici na brankovišti se nejlépe orientující Kubica.

Domácí rázem ožili a dostali viditelně otřesené hosty pod tlak.V 50. minutě při přečíslení dvou na jednoho přihrál Kubica Stránskému, jemuž ve skórování zabránil skvělým skluzem Duba. O chvíli později si domácí mladíci stejnou situaci zopakovali, tentokrát ale explzeňský brankář vytáhl proti Stránskému ještě lepší zákrok.

Hosté se vzpamatovali až při přesilové hře, vynikající postřeh ovšem ukázal i Francouz proti dvojité dorážce Květoně. Za tříbodovou výhrou se do ofenzivy tlačící Západočechy mohl ztrestat Peterek dvě minuty před koncem normální hrací doby. Kapitán severomoravského týmu ale po zaváhání Vlasáka ztroskotal v samostatném úniku na Francouzovi.

V následném prodloužení se řítil z levé strany na Dubu právě Vlasák, strážce třinecké svatyně však jeho střelu pohotově vytěsnil ramenem. Poté hráli hosté přesilovku a paradoxně málem inkasovali. Vampola po chybě Cartelliho neuspěl v nájezdu proti Dubovi střelou mezi nohy. O druhém bodu pro hosty rozhodly pouhé dvě série samostatných nájezdů, v nichž uspěli Polák a Peterek.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. náj. (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. O´Brien (Bomersback, Vlasák), 42. Vampola (Tvrdík, Scofield), 43. Kubica (Heřman, Stránský) - 6. Martynek (D. Květoň, Seman), 14. Kohn (M. Růžička, Zíb), 32. Kohn (Lojek, Polanský), rozhodující nájezd V. Polák. Rozhodčí: Kubeš, R. Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:9, navíc Kohn, Seman (oba Třinec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5316.
Plzeň: Francouz - O'Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Kubica, Heřman, Matějovský, od 45. navíc Stránský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Třinec: Duba - Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Peterek, Martynek - M. Růžička, Polanský, Kohn - Tomas, V. Polák, Hampl - Kanko, Podešva, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice