Hlavní obsah

Takhle to asi pořád nepůjde, uvědomuje si střelec Červenka

LIBEREC

Start do extraligy z říše snů zažívá útočník pražské Slavie Roman Červenka. Hokejový reprezentant má po jedenácti kolech na kontě stejný počet branek, suverénně kraluje tabulce střelců a je i nejproduktivnějším hráčem. Dnes pomohl dvěma góly k výhře nad Libercem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Roman Červenka

Článek

"S takovým startem jsem samozřejmě nepočítal. Těžko jsem mohl čekat, že budu mít gól na zápas. Jsem za něj rád. Vážím si toho, ale nepřeceňuji to. Furt je to jen první čtvrtina a ještě není ani u konce," řekl spokojený Červenka novinářům.

Uvědomuje si, že takový trend asi neudrží. "Asi to tak nepůjde. Kdyby to tam ale padalo dále, tak bych byl rád," pousmál se.

Slavia na severu Čech uspěla i přesto, že se jí nevydařila první třetina. V té byli Tygři lepší a vedli po ní 1:0. "Byla z naší strany strašná. O přestávce jsme si řekli, že musíme více bruslit, napadat a to se nám vyplatilo. Začali jsme hlavně vyhrávat souboje, v první části jsme nevyhráli žádný a Liberec byl pořád na puku," uvedl Červenka.

Nejlepší hráč Slavie v utkání se ve třetí třetině několikrát dostal do slovní přestřelky s kapitánem domácích Petrem Nedvědem. "Párkrát jsme na sebe narazili, chodili jsme spolu na buly. Nic vážného to nebylo. K zápasu to patří. Liberec potřeboval srovnat, tak do toho šel," řekl Červenka.

Třiadvacetiletý hráč Slavie se i proto znelíbil libereckým divákům. "Když je pauza, tak to člověk slyší. To k tomu ale patří. I hráči mají radši vyhecované zápasy," podotkl Červenka, který si po utkání bez problémů podal s Nedvědem ruku. "Mezi námi nic není. V zápase si člověk řekne různé věci, ale pak zápas skončí a je to pryč," dodal Červenka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice