Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:2Zlín porazil po nájezdech první tým tabulky Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kubiš 1 : 0
30. Svačina 1 : 1
37. Burger 1 : 2
51. Balaštík 2 : 2
65. Leška 3 : 2

ZLÍN

Až samostatné nájezdy rozhodly v souboji týmů z čela tabulky o vítězství hokejistů Zlína nad Vítkovicemi 3:2, když rozhodující nájezd proměnil Petr Leška. V základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 2:2 a stejným poměrem skončila i první série nájezdů. V gradujícím dramatu poslali trenéři na rozhodnutí úspěšné střelce z poslední série. Vítkovický Burger ale svůj úspěch nezopakoval, naopak Leška blafákem překonal i podruhé brankáře Šindeláře.

Článek

V poněkud opatrném hokeji úvodní třetiny si Zlín počínal aktivněji, nátlakovou hrou si vypracoval územní převahu. V útočné třetině ale většina akcí nevedla k přesnému zakončení, neboť domácí útočníci se přes důrazně bránící zadáky soupeře nedostávali do střeleckého prostoru. K tlaku napomohly Zlínu dvě přesilovky, které většinou končily dlouhým hledáním pozice k zakončení a střely obránců od modré čáry na brankáře Šindeláře neplatily.

Přesto se podařilo Zlínu vyjádřit převahu, ve 12. minutě po Vlachově přihrávce protlačil kotouč do sítě Kubiš. Vítkovice spoléhaly kromě pozorné defenzívy na rychlé protiútoky. V tomto směru si vedla nejlépe Burgerova první útočná řada, domácího gólmana Sedláčka ale nepřekvapila.

Zlín tlak v branku nepřetavil

I když ve druhé třetině hokejisté Zlína ještě zvýšili svůj tlak a často na dlouhé minuty nepustili soupeře z jeho obranného pásma, námaha k číselnému efektu nevedla. Hosté stačili odvracet s přehledem všechny útočné pokusy soupeře. Po půlhodině hry navíc z ojedinělého protiútoku zasadili Zlínu ránu v podobě vyrovnání. Po brejku se dostal k Ujčíkovi odražený kotouč od Sedláčka a po jeho bleskové přihrávce Svačina vstřelil první branku Vítkovic. Po ní ztratili domácí hokejisté předcházející klid, do jejich kombinačních akcích se vkrádala nervozita.

Vítkovicím se čekání na chybu soupeře vyplatilo. Útočník Balán po zbytečném faulu neudržel nervy a kromě dvouminutového dostal za protesty ještě desetiminutový trest. Jeho prohřešek Zlín draze zaplatil. Už po 22 sekundách přesilovky rozehrál po vhazování Hubáček kotouč na Burgera, na jehož pohotovou střelu nestačil brankář Sedláček reagovat.

Převahu si udržovali hokejisté Zlína i v závěrečné třetině, jejich koncovka ale nebyla dostatečně důrazná, aby stačila k překonání brankáře Šindeláře. Ten stihl pokrýt i ty nejvyloženější šance domácího týmu. Nestačil až v 51. minutě na akci, při níž obránce Stehlík nedůrazně odrazil kotouč po střele obránce Galvase, ten se dostal k Leškovi a po jeho přihrávce Balaštík vyrovnal. V závěru třetiny měl Zlín místy drtivou převahu, Vítkovice ale remízu udržely a rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Kubiš (Roman Vlach), 51. Balaštík (Galvas, Leška), rozhodující sam. nájezd Leška - 30. Svačina (Ujčík), 37. Burger (Hubáček). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:6, navíc Balán (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4860.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart, od 21. navíc Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Kvapil - Ujčík, Vrána, Svačina - Šedivý, R. Hruška, Varaďa. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: