Hlavní obsah

Stoprocentně máme mužstvo na play-off, tvrdí finský gólman Komety Hovi

PRAHA

Potřebujete nabrat body a sebevědomí? Modlete se, abyste v hokejové extralize narazili na brněnskou Kometu. Moravský celek, který se po mnoha letech strádání vrátil na tuzemskou elitní scénu, zatím tápe. Po šestnácti odehraných kolech svítí na účtu Pazourkova týmu jen šest bodů a ostatním mančaftům kouká na záda s obrovským odstupem. Ilustrační příklad brněnské mizérie byl k vidění v pátek na Spartě.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Finský brankář ve službách Komety Brno Sasu Hovi zasahuje.

Článek

Kometa byla pod drtivým tlakem Pražanů prakticky od úvodních vteřin. A za svoji pasivitu byla brzy potrestána, již v jedenácté minutě prohrávala o dvě branky. Jen o dvě branky! Nebýt finského brankáře Sasu Hoviho, bylo zaděláno na pořádný debakl. „Jako celé mužstvo jsme na první třetinu nebyli dobře připraveni,“ přiznal po zápase gólman, kterému statistiky za úvodních dvacet minut přiřkly hned sedmnáct úspěšných zákroků.

Právě Hovi dostal na Spartě příležitost poprvé, v probíhající sezóně přišel do Brna s tím, aby vytvořil vyrovnanou dvojici se zkušeným Jiřím Trvajem. „Poslední zápas jsem odehrál na konci minulé sezóny, takže to bylo trošku těžší. Ale až zas takový problém to nebyl, hodně jsem trénoval. Navíc už jsem za svou kariéru odchytal spoustu zápasů,“ svěřoval se Hovi se svými pocity po letošní premiéře.

Brno má mužstvo na play-off

Když přišel do brněnského kádru, Kometa se už v tu dobu potácela na samém dně extraligové tabulky. Přesto nenabyl přesvědčení, že by se nováček měl pohybovat ve spodních patrech. „Hráči jsou tady velmi dobří. Stoprocentně jsem si jistý, že máme mužstvo, které umí vyhrávat. Mužstvo je tu na play-off,“ tvrdí Hovi, zároveň ale dobře ví, že současný herní projev je velkou bolístkou.

Brankář Brna Sasu Hovi likviduje šanci sparťana Michala Brošefoto: Právo/Michaela Říhová

„V současné době neumíme vůbec nic vymyslet s pukem. Neumíme rozehrát ani podržet puk. To je problém a z toho se musíme vymanit. Naše hra nevypadá katastrofálně, ale s pukem na holi toho dokážeme málo,“ ví brankář, který se českým fanouškům vryl do paměti svým působením ve Vsetíně, kde také zažíval krušné hokejové časy. „Ve Vsetíně to ale bylo horší, tady máme ještě čas na zlepšení,“ vzpomíná Hovi na bolestné vsetínské období zakončené vyloučením z extraligy.

Prachbídné výkony i výsledky se zákonitě podepisují i na náladě v brněnské kabině. Po každé další porážce padá sebevědomí hráčů ještě blíže k bodu mrazu. „Mužstvo není špatné, ale atmosféra v kabině zákonitě není dobrá. Je to těžké situace. Jsme dole, i mentálně,“ vypozoroval finský gólman během svého krátkého působení v moravské metropoli.

Hovi k fanouškům: Proti Kladnu jako blázni

V neděli tak Brno čeká zápas možná poslední naděje. Pokud doma neporazí Kladno, ztráta na předposlední Litvínov, která už nyní čítá propastných dvanáct bodů, se může ještě zvětšit. To si dobře uvědomuje i Hovi. „Bude to velmi důležitý zápas. Musíme ukázat, že umíme zahrát dobře,“ burcuje své spoluhráče. Sám ale ještě neví, jestli se mezi třemi tyčemi objeví znovu on. „ Jsou tu dva velmi dobří brankáři. Je na trenérech, jak rozhodnou. Já jsem dobře připravený a když budu moct, odchytám to.“

Ještě jeden faktor žene Hoviho k úspěchu s Kladnem. Fanoušci Komety! I na Spartu jich zavítalo mnoho a ačkoliv byla hra jejich oblíbenců místy tragická, svůj tým podporovali až do závěrečné sirény. Za to jim podle brankáře patří velký dík. „V neděli doma nastoupí úplně jiné mužstvo. Můžou mi věřit, že budeme hrát jako blázni,“ zakončuje bojovně sedmadvacetiletý gólman.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články