Hlavní obsah

Mladý kladenský forvard Eberle jde ve stopách svého otce

KLADNO

Pravý křídelní útočník Kladna Jan Eberle jde zatím úspěšně ve stopách svého otce Milana, který válel za Kladno v 80. letech minulého století. V dnešním utkání proti vedoucím Vítkovicím se postaral o dva zásahy svého týmu. Přestože v této sezóně nastoupil teprve potřinácté, na svém kontě má již šest vstřelených branek a je druhým nejlepším střelcem Středočechů.

Článek

"Zápas jsme měli velice dobře rozehraný, ale bohužel vedení jsme neudrželi až do konce. Přitom Vítkovice měly bodů dost, ale my potřebujeme každý bodík," řekl dvacetiletý autor obou gólů Kladna, který přitom hraje až ve čtvrté útočné formaci.

O osudu zápasu podle něho rozhodly chyby v poslední desetiminutovce, kdy ostravští útočníci zůstali osamoceni na brankovišti. "To by se určitě v žádném případě nemělo stávat," připustil Eberle. Ze svých dvou úspěšných střel i proto přílišnou radost neměl, protože mužstvo prohrálo. "Za vším je především důraz," okomentoval svoji gólovou bilanci.

Na trestné střílení, které mohlo ve 45. minutě za stavu 2:1 pro Kladno definitivně rozhodnout o bodovém zisku domácích, se nehlásil. "Tomáš Horna to špatně neudělal, ale bohužel gól z toho nebyl," litoval Eberle, který prý každé utkání rozebírá se svým otcem. "Táta mě pochopitelně hodně radí a já jsem mu za to vděčný."

V posledních zápasech se čtvrté řadě ve složení Eberle, David Stieler, Jiří Kuchler hodně dařilo. "Že bych se pral o to, abych hrál ve druhé nebo třetí lajně, tak to v žádném případě ne. Čtvrtá řada mě vůbec nevadí. Je důležité, aby se naší formaci především dařilo. A to v poslední době mohu potvrdit. Bohužel na body to dnes nestačilo," litoval Eberle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.