Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:0Zlín podruhé v sezoně porazil Brno a dostal se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kubiš 1 : 0
59. Balaštík 2 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v zápase 23. kola O2 extraligy Kometu Brno 2:0 a i kvůli zaváhání Vítkovic v Mladé Boleslavi se dostali na první příčku průběžné tabulky. Moravské derby sledoval vyprodaný Zimní stadion Luďka Čajky. Hosté bojovali, po celý zápas drželi krok, ale zcela pohořeli v koncovce.

Článek

Berani definitivně rozhodli o výhře až v samotném závěru, když se trefil kapitán Jaroslav Balaštík. Brankář Zlína Sedláček vychytal podruhé v sezoně čisté konto.

Fanoušci obou táborů vytvořili v zaplněném hledišti výbornou kulisu. Hned po úvodním buly měl velkou šanci hostující Dopita, který se dostal před gólmana Sedláčka. Berani měli hned na začátku druhé minuty výhodu přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel Šindel. Domácí se však v útočném pásmu neprosadili a brankáře Hoviho vůbec neohrozili.

Hosté měli poté téměř dvouminutovou přesilovou hru čtyři na tři. Ve velké šanci se objevil před brankářem Sedláčkem Šindel, ale s koncovkou byl na štíru. Berani se v oslabení ubránili a hned z protiútoku ujel po křídle Kubiš a střelou k tyči překonal Hoviho. Zlín hrál v závěru první třetiny další přesilovku, neboť trestnou lavici zahříval Zubíček. Na těsném náskoku domácích se do první sirény nic nezměnilo. Kometa měla dostatek příležitostí, ale nedokázala je proměnit.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pálil Ondráček, ale Hovi levým betonem střelu vyrazil. Na druhé straně trefil v obrovské šanci Vondráček jen tyčku. Hosté měli možnost vyrovnat při prohřešku Kučného, ale paradoxně přišla největší šance na domácích hokejkách. Nejdříve zahrozili Balaštík a Leškou, ale zlínský kapitán pálil nepřesně, poté střela Rachůnka skončila v oslabení v pohotové lapačce Hoviho.

Od poloviny zápasu se hrálo většinou ve čtyřech, když trestná lavice nevychladla. Zlín hrál dvě přesilové hry za sebou, v šancích se ocitli Rachůnek, Linhart, ale skóre na ukazateli se nezměnilo. Brno mělo v závěru výhodu početní převahy při vyloučení Hamrlíka, ale bezchybný Sedláček držel čisté konto i po střele Humla.

Drama vyvrcholilo ve třetí třetině. Zlín mohl těsné vedení zvýšit, Richter hákoval ve vyložené šanci navrátilce z trestné lavice Kučného, ale Hamrlík nařízenou penaltu neproměnil. Brno se snažilo, ale finální zakončení vázlo především v přesilových hrách.

Berani zaznamenali rozhodující gól dvě minuty před třetí sirénou. Po chybě hostující obrany ujela dvojice Leška, Balaštík a zlínský kapitán vstřelil jedenáctý gól v sezoně. Kometa poté brankáře Sedláčka překonala potřetí, ale Zubíček docílil své trefy bruslí. Berani utkání přesto dovedli za velkých ovací publika do vítězného konce a vyhráli tak již čtvrtý zápas po sobě.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Kubiš (Nosek), 59. Balaštík (Leška, Ondráček). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Čech, Poruba. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Ondráček - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Brno: Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Richter, Zubíček, Houdek, Mojžíš - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Huml, Vondráček - Varaďa, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Bourret, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.