Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 3:2Litvínov ovládl nájezdy i počtvrté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Růžička 0 : 1
27. Gureň 1 : 1
32. Polanský 1 : 2
56. Jánský 2 : 2
65. Jenáček 3 : 2

LITVÍNOV

Litvínovští hokejisté si při nájezdech věří, také na čtvrtý pokus z nich v neděli proti Třinci vyšli vítězně. Disciplínu o bonusový bod ovládají v sezóně bezchybně, díky tomu mají na kontě skalpy i tří nejlepších celků extraligové tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství nad Třincem

Článek

Proti třineckému Hamerlíkovi uspěli oba domácí exekutoři. „Vyjetím k mantinelu jsem rozhýbal brankáře a v tom okamžiku je střela velmi účinná,“ líčil autor vítězné branky Martin Jenáček.

Už před ním se při rozstřelu prosadil Lukeš, na což reagoval trefou mezi betony třinecký Polák, jeho spoluhráči Polanský ani Balej však s blafáky na Hübla nevyzráli.

„Chtěli jsme těsné vedení udržet, bohužel přišlo až moc oslabení a Litvínov si v přesilovkách silovým pojetím hry vynutil vyrovnání. Ke konci byl lepší,“ říkal útočník Martin Růžička a  litoval, že Třinec nevydržel u taktiky brejků.

„Proti soupeři, který dal nejvíc gólů z celé ligy, musíte myslet hlavně na obranu. Nakonec jsme si ale po jeho faulech vynutili tlak v pásmu i hodně stříleli,“ mínil Miloslav Gureň. Oři Pilařově nemoci nejzkušenější bek domácích přispěl k výhře nad týmem, jehož dres ještě na jaře oblékal, gólovou dorážkou.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:2 SN (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Gureň (Vopat, Trávníček), 56. Jánský (Švarný, Kroupa), rozhodující sam. nájezd Jenáček - 23. M. Růžička (Kohn, Polanský), 32. Polanský (Hrabal, M. Růžička). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:11, navíc Reichel (Litvínov) do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4325.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Stříteský, Punčochář, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Trávníček, J. Černý, Vopat - Majdan, Gerhát, Bojer - Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Cartelli, Seman, Zíb, Hrabal, Andersons, Výtisk - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Balej, Peterek, Martynek - Polanský, M. Růžička, Kohn - Pospíšil, Kanko, Tomas. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama