Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 6:2Hokejisté Kladna ukončili sérii porážek, porazili Litvínov 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bělohlav 1 : 0
12. Stieler 2 : 0
24. Vopat 2 : 1
26. Horna 3 : 1
38. Stieler 4 : 1
40. Frolík 5 : 1
60. Trávníček 5 : 2
59. Toman 6 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna ukončili nelichotivou sérii šesti porážek, když ve 26. extraligovém kole porazili Litvínov vysoko 6:2. Vstřelili tak stejně branek jako během celé série proher. Útočník David Stieler si připsal tři body za dvě branky a nahrávku. Litvínov prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Článek

Středočeši vstoupili do utkání s evidentní touhou konečně okusit pocit vítězství, který si mohli v nejvyšší soutěži vychutnat naposledy přesně před měsícem, kdy dobyli led pražské Slavie. Na začátku čtvrté minuty se řítil proti Jaroslavu Hüblovi v litvínovské brance Horna, zakončení mu však faulem znemožnil Gerhát a putoval na trestnou lavici. Přesilovku však Kladenští nesehráli příliš dobře.

Poté našel Frolík zpoza branky parádně Tomana, ale Jaroslav Hübl ho vychytal. V 11. minutě se už domácí dočkali. Zadákům Litvínova ujel Bělohlav a gólmana Severočechů si vychutnal blafákem do forhendu. Následně hrálo Kladno další přesilovku a dokázalo ji využít již po 20 vteřinách, když v poloze klečícího střelce zamířil přesně Stieler. O dalších 24 sekund později ujel Horna, Kroupa se ho snažil zastavit, ale pomohl si faulem a Horna dostal výhodu trestného střílení. Při jeho zakončení mířil mezi betony, ale neuspěl.

V úvodu druhé dvacetiminutovky mohl přidat třetí gól obránce Kameš, v dobré pozici však nastřelil jen Jaroslav Hübla. Ve 24. minutě tak hosté mohli snížit na rozdíl jediného gólu. V závěru přesilovky vypálil od modré Gureň a před Kopřivou tečoval puk pohotově Vopat. Jenže Kladno si přichystalo rychlou odpověď. Po 110 vteřinách zvýšil na 3:1 z bezprostřední blízkosti Horna. Ve 34. minutě chytře tečoval puk Jenáček, Kopřiva ovšem stihl zareagovat a pravým betonem puk vytěsnil.

Krátce nato minul při přesilovce v obrovské šanci z brankoviště Pilař, přestože měl před sebou pouze prázdnou klec. Domácí své oslabení přežili a na druhé straně kluziště mohl zvýšit Trončinský, ale nedal. Přesto šli Středočeši podruhé do kabin ještě výrazně klidnější, neboť během necelých dvou minut se v závěru druhé části trefili Stieler a v přesilovce Frolík. Do třetího dějství nastoupil místo Jaroslava Hübla náhradník Brzobohatý a měl se co ohánět. V 50. minutě při hře čtyři na čtyři mohl Stieler završit svůj hattrick, ale Brzobohatý byl proti. Právě Stieler musel jen pár vteřin poté na trestnou lavici a Litvínov hrál 53 vteřin pět na tři, ale bez úspěchu, čímž pouze symbolizoval svůj dnešní bezkrevný výkon.

V následném oslabení o jednoho hráče v poli měli Severočeši naopak štěstí, když Kuchler orazítkoval tyč. Brzobohatému muselo po utkání zvonit v uších, neboť v 55. minutě trefil z mezikruží tyč opět Kuchler a chvilku po něm ještě Eberle. Šestý gól nakonec přece jen přidal Toman, za hosty uzavřel skóre Trávníček.

HC Geus Okna Kladno - HC Benzina Litvínov 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Bělohlav (Mikulík, Stieler), 12. Stieler (Kuchler, J. Dlouhý), 26. Horna (M. Procházka, Patera), 38. Stieler (F. Kaberle, Kuchler), 40. Frolík (Kalla, Toman), 59. Toman (Horna) - 24. Vopat (Gureň, Švarný), 60. Trávníček (Švarný). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení 7:5, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2603.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský, J. Dlouhý - Horna, Patera, M. Procházka - Bělohlav, Kalla, Mikulík - Eberle, Stieler, Kuchler - Bílek, Frolík. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Litvínov: J. Hübl (41. Brzobohatý) - Kroupa, Pilař, Švarný, Stříteský, Skuhrovec, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Heinisch, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: