Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 4:2Hokejisté Zlína i potřetí v sezóně porazili Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Balaštík 1 : 0
17. Žabka 1 : 1
26. Köhler 2 : 1
38. Balaštík 3 : 1
47. Köhler 4 : 1
60. Nouza 4 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 28. extraligového kola Mladou Boleslav 4:2 a dvěma brankami se zaskvěli v dresu PSG Jaroslav Balaštík i Bedřich Köhler. Berani přerušili sérii tří proher za sebou a potřetí v letošní sezoně porazili Středočechy.

Článek

Zlín nastoupil do zápasu bez čtyř hráčů základní sestavy a trenér Venera poslal do boje pouze tři kompletní řady. Středočeši přijeli na Moravu bez nemocného beka Jiruše.

Domácí měli na začátku páté minuty úvodní výhodu přesilové hry, když Sýkora hákoval a odešel za katr. Elitní řada Lešky si vytvořila tlak, nicméně za zmínku stála pouze střela Hamrlíka od modré čáry. Stejná příležitost v podobě početní převahy se naskytla i Středočechům, nicméně zůstala nevyužita. A to ještě Vrbata neproměnil trestné střílení, jeho blafák vystihl pravým betonem gólman Štůrala. Zlínský brankář odčinil svůj předchozí prohřešek, když fauloval ve vyložené pozici Krále.

Zlín šel do vedení ve 13. minutě, neboť Žabka chyboval v obraně, kapitán Balaštík si najel před Schwarze a chladnokrevně svou šanci proměnil. Zlín měl ve druhé polovině úvodní třetiny více ze hry, do slibné šance si najel obránce Linhart, ale skóre se nezměnilo. Boleslav vyrovnala v 17. minutě zásluhou obránce Žabky, který po vyhraném buly Krále prostřelil i Štůralu. Domácí hráli v závěru třetiny další přesilovku, ale Vlach přestřelil.

Berani šli podruhé do vedení v zápase ve 26. minutě, když přesnou kombinaci první řady ukázkově zakončil Köhler. Domácí se poté ubránili při hře v oslabení a vyráželi do rychlých protiútoků. V polovině zápasu si vytvořil Leškův útok velkou převahu a boleslavská defenzíva pod tlakem faulovala.

Hosté se převaze Zlína se štěstím ubránili i zásluhou gólmana Schwarze. Kapitulovali však při další přesilovce domácích, když se opět trefil v 38. minutě Balaštík. Zlínský vůdce úspěšně tečoval střelu Hamrlíka od modré čáry za Schwarzova záda. Balaštík si dal s předstihem dárek k sobotním třicátým narozeninám a zároveň mu schází pouze jedna trefa k překonání hranice dvou set extraligových gólů.

Mladá Boleslav se snažila ve třetí třetině zkorigovat nepříznivý stav, ale její snahu překazil faulující Sup, který ve vyložené šanci podrazil Siváka. Nařízené trestné střílení proměnil Köhler. Zlín měl další šance při početní výhodě, ale příležitosti Siváka a Vlacha vychytal zázračně Schwarz. Hra se poté přiostřila a trestná lavice nevychladla. Středočeši se zmohli v samotném závěru jen na snížení prohry, když brankář Štůrala vyrobil hrubku a namazal puk na hůl Nouzy.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Balaštík, 26. Köhler (Leška, Hamrlík), 38. Balaštík (Hamrlík, Leška), 47. Köhler z trestného střílení - 17. Žabka (Král), 60. Nouza. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 6:10, navíc Balán - Pabiška, Macho všichni 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4068.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán (50. Mokrejš), F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Boháč, T. Sýkora, Nouza - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.