Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 2:1Turek po 232 minutách inkasoval, Jihočeši přesto porazili Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Mikeska 1 : 0
49. Stieler 1 : 1
61. Gulaš 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním 29. kole O2 extraligy Kladno 2:1 v prodloužení. Rozhodující branku zaznamenal v čase 60:59 útočník Milan Gulaš. Neprůstřelnost domácího brankáře Romana Turka ukončil po 232 minutách David Stieler, který ve 49. minutě vyrovnal na 1:1.

Článek

V úvodu se hrálo pouze před kladenskou brankou, ale domácí z nástupu nic nevytěžili. Největší šanci připravil Mertl v blízkosti Kopřivovy klece Veselému, ten však udělal zbytečnou kličku navíc a nezakončil. Hosté vyslali první střelu na Turka až počátkem šesté minuty, puk z hokejky Kaberleho však neměl potřebnou razanci.

Turkovu neprůstřelnost se snažili ukončit také Valský a po něm Kalla, jenže lapačka budějovického gólmana byla na místě. Na protější straně Gulaš od pravého mantinelu přesně viděl středem kluziště sprintujícího Květoně, ten převzal milimetrový pas, ale zblízka Kopřivu neprostřelil. Při trestu Bělohlava pálil od modré nebezpečně Ptáček, ve vlastním oslabení se snažil prosadit rovněž kladenský Branda.

Druhé dějství bylo o poznání pomalejší a také chudší na zajímavé akce. Gólman Kopřiva měl plné ruce práce se Sailerovou střelou švihem a následně před kladenskou klecí zatápěla Mickova formace, která v této sezoně ještě neskórovala, svoji bilanci ale nevylepšila. Vyloučení Vaka nebylo pro hosty vůbec žádnou výhodou, naopak Mikeska po spolupráci s Květoněm byl velmi blízko k otevření skóre. Jihočeši poté bez efektu sehráli přesilovku při vyloučení Bělohlava a na kostce tak stále svítily dvě nuly. Od modré čáry se ještě zkoušel prosadit Mudroch a tím nudná třetina skončila.

Ve třetí části se při Šimánkově trestu Středočeši usadili v obranném pásmu Budějovic, jenže na Dlouhého střelu od modré Turek s jistotou dosáhl a když už Kalla z levé strany napřahoval před odkrytou klecí, praskla mu hůl. Ve 46. minutě Snopek našel mezi kruhy Mikesku a od jeho brusle se kotouč odrazil za Kopřivova záda. Regulérnost vedoucího gólu domácích následně potvrdil videorozhodčí.

Brzy na to Vak po Kotrlově přihrávce nastřelil horní spojovací tyčku kladenské branky, ale tím radostné chvíle Jihočechů na delší čas skončily. Po třech minutách z nenápadné akce vyrovnal Stieler, když gólman Turek měl zakrytý výhled a po hodně dlouhé době musel lovit kotouč ze sítě. Obrátit stav se snažili Branda s Bílkem, ale mnohem blíž ke skórování byl následně Melichárek, po jehož střele se puk zastavil těsně před brankovou tyčkou.

Necelé dvě minuty před sirénou mířil Gulaš bekhendem vedle pravé tyčky, pak ještě Gřegořek trefil Kopřivův beton a zápas dospěl do prodloužení. Nastavený čas se zastavil už po 59 vteřinách. Rozhodčí signalizovali výhodu pro domácí a Gulaš z Mikeskovy přihrávky lehce skóroval do odkryté Kopřivovy klece.

HC Mountfield České Budějovice - HC Geus Okna Kladno 2:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Mikeska (Snopek, Šimánek), 61. Gulaš (Mikeska, Snopek) - 49. Stieler (Mudroch, Eberle). Rozhodčí: Mikula, Minář - Čech, Poruba. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4551.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Micka, Kotrla. Trenéři: Výborný, Kupka a Gula.
Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, J. Dlouhý, D. Růžička - Horna, Branda, M. Procházka - Valský, Diviš, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice