Hlavní obsah

Poprvé v pražském derby a hned Kůrka rozhodl. Herně ale zaostávám, kál se

PRAHA

Poprvé ve svém životě okusil pražské derby. A pro slávistického útočníka Tomáše Kůrku to byla premiéra se vším všudy. Před nejvyšší návštěvou sezóny sešívaní triumfovali i potřetí v sezóně a nemalou zásluhu na tom měl právě Kůrka. Ve druhé třetině poslal svůj tým do dvougólového vedení, jeho trefa se navíc později ukázala býti tou rozhodující. Přesto byl po zápase Kůrka k sobě dost sebekritický.

Článek

6. října. To je datum, kdy Slavia naposledy triumfovala před domácím publikem za plný počet bodů. Od té doby jako když utne. Následujících sedm zápasů bylo pro Růžičkovu partu noční můrou. Jen jedna výhra po nájezdech a tři získané body. V tomto rozpoložení navíc do O2 arény zavítala Sparta, které pod koučem Volkem rozkvetla.

Slávisté ale potvrdili, že proti městskému rivalovi se jim mimořádně daří. Vždyť triumfovali už popáté za sebou. „Změna byla hlavně v nasazení. Motivace byla velká a vítězství už jednou muselo přijít. Je dobré, že zrovna dneska,“ liboval si Tomáš Kůrka, který k důležité výhře přispěl vítěznou trefou.

Momentálně chybí bruslení

„Je to příjemné, ale ten gól byl jednoduchý. Hlavní je stejně výhra za tři body, navíc proti Spartě,“ usmál se Kůrka, vzápětí ovšem přešel do negativního tónu. „Momentálně mám spíš štěstí, že se ke mně odrážejí puky. Herně ale zaostávám,“ překvapil exbudějovický forvard. Za Slavii totiž odehrál devět utkání, ve kterých si připsal solidních deset bodů.

Spokojený ale není, dá totiž na své pocity. A ty mu říkají, že mu chybí fyzická kondice. „Věřím, že je to kvůli chřipce, kterou jsem prodělal. Vypadl jsem z rytmu a cítím se, jako bych neabsolvoval letní přípravu. Vlastně začínám od začátku,“ vyznal se. „Musím na sobě zapracovat, abych byl v kondici a vrátil se do hry v síle, jakou jsem měl předtím.“

Logicky proto příliš nevěří, že by ho vítězná trefa proti Spartě mohla nakopnout. „Gól mi na sebevědomí přidá, ale je to o kondici. Ne o sebevědomí. Když se dostanu do šance, tak věřím, že gól dám, ale moje hra spočívá v bruslení, které mi momentálně schází. Když do toho kopnu, prostě mi to nejede,“ vyznává se.

Pozvánku na Euro Hockey Tour by odmítl

Kvůli svému fyzickému stavu učinil Kůrka rozhodnutí, které se nerodilo lehce. Pokud na jeho adresu dorazí pozvánka k moskevskému Channel One Cupu v rámci podniku EHT, s díky ji odmítne. „Vůbec s tím nepočítám a když něco přijde, budu se snažit domluvit se, abych nejel. Fakt potřebuju potrénovat a dostat se do kondice. V takovéhle formě by to nebyla dobrá volba,“ vysvětluje svůj postoj.

Přesto reprezentační pauzu, která nastane v polovině prosince, toužebně vyhlíží. „Docela se na ni těším, s kondičním trenérem budu makat víc, abych byl po Vánocích fyzicky připravený. Jet s reprezentací by mi neprospělo. Sebevědomím bych se nejspíš ještě dostal dolu,“ stojí si pevně za svým rozhodnutím Kůrka.

Reklama

Související témata: