Hlavní obsah

Fanoušci Komety nejdřív protestovali, pak mohutně oslavovali výhru nad Třincem

BRNO

Extraligové utkání hokejistů Komety s Třincem začalo neobvykle. Část skalních fanoušků brněnského mužstva opustila hned po zahajovacím buly demonstrativně na několik minut hlediště, čímž protestovali proti posledním neuspokojivým výsledkům týmu, jenž po pátečním kolapsu v Kladně ztrácel na předposlední příčku už patnáct bodů. V závěru střetnutí naopak příznivci Komety mohutně aplaudovali výhře Brňanů 4:2.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

„Diváci mají na takové gesto určitě právo. Mě osobně ale ještě víc mrzelo, že na nás za stavu 1:1 nepochopitelně pískali a ke všemu ještě žádali vyhazov obránce Bičánka, který poctivě každý zápas maká. Na konci utkání už byli sice zase skvělí, avšak přesto jsme se rozhodli tentokrát vynechat vítěznou děkovačku,“ prozradil útočník Kamil Brabenec.

Zkušený forvard přispěl k brněnskému triumfu dvěma góly. „Mám z nich obrovskou radost. Byl to můj dosud nejvydařenější duel v sezóně. Jsem rád, že nový kouč Jeřábek má ve mě důvěru,“ narážel na to, že za předchozího trenéra Pazourka se často ocitl jen mezi náhradníky. „Těší mě, že mu ji splácím,“ liboval si Brabenec, který doufá, že vítězstvím nad Třincem Brňané odstartují sérii vydařených utkání.

„Dvanáctibodové manko na předposlední Kladno sice vypadá hrozivě, ale zápasů včetně skupiny play out nás čeká ještě strašně moc. Nic není ztraceno, baráži se ještě můžeme vyhnout,“ je přesvědčen.

Kometa zdolala po Pardubicích teprve podruhé celek z popředí extraligové tabulky. Není tudíž divu, že třinecký kouč Pavel Marek byl z porážky pořádně zdrcený. „Jsem rozčarován z našeho špatného výkonu i z přístupu zejména zkušených hokejistů. Vstup do sezóny nám vyšel a oni teď zřejmě propadli uspokojení. Za to, co jsme v Brně předvedli, určitě dostanou kluci pokuty a možná že brzy sáhneme i k některým trejdům,“ tvrdil naštvaný Marek.

Reklama

Související témata: