Hlavní obsah

Bartovič dokázal sestřelit i Spartu

LIBEREC

Ve skvělé formě hraje momentálně liberecký útočník Milan Bartovič. Ve čtvrtek rozhodl v oslabení deset vteřin před koncem o třech bodech Bílých Tygrů v duelu s Pardubicemi, včera pomohl dvěma přesnými zásahy skolit Spartu. A navíc si připsal ještě asistenci při vedoucím gólu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Nedorost z Liberce (čelem) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem.

Článek

„Jsem rád, že mi to tam padá. Věřil jsem si i na trestné střílení za stavu 1:0. Bylo nařízeno za faul na mě, šel jsme na něj ale automaticky a vůbec se nerozmýšlel, jestli mám jet. Zkusil jsem kličku na bekhend a střelu nahoru, to se těžko chytá,“ líčil slovenský forvard, který teď dostává od trenérů hodně prostoru. „To mi zvedá sebevědomí. Naše lajna chodí na led při přesilovkách i v oslabení. Cítíme, že to na nás stojí,“ pokračoval se 17 góly nejlepší liberecký střelec v soutěži.

Brankář Marek Pinc vychytal počtvrté v sezóně čisté konto. „Celý tým brání výborně, zdobí nás bojovnost. Víme, že nemůžeme hrát na krásu. A když přidáme k obětavosti nějaké góly, tak to většinou stačí. Proti Spartě mi nejvíc zatrnulo ve druhé třetině, kdy trefila horní tyčku,“ ohlédl se za zápasem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.