Hlavní obsah

Č.Budějovice - Brno 0:1V Budějovicích diváci viděli gól až v nájezdech, raduje se hostující Kometa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Brabenec 0 : 1

PRAHA

Až v samostatných nájezdech viděli gól diváci ve čtvrteční předehrávce 32. kola O2 extraligy mezi Českými Budějovicemi a Brnem. Poslední Kometě, která na nájezdy postavila náhradního brankáře Hoviho, vystřelil prémiový bod exbudějovický Kamil Brabenec. Během předchozích pětašedesáti minut gól nepadl. Jihočeši prohráli potřetí za sebou, Brno zvítězilo venku teprve podruhé v sezóně.

Foto: David Veis, ČTK

Kamil Brabenec z Brna (vpravo) dává v samostatných nájezdech rozhodující gól Romanu Turkovi z Budějovic.

Článek

Jihočeský klub před utkáním ocenil obránce Ptáčka, který nastoupil k jubilejnímu 900. utkání v nejvyšší soutěži. Domácí měli velkou možnost ve třetí minutě, ale po Mertlově přihrávce Kotrla zblízka minul. Urputný boj nepřinášel moc šancí a až v deváté minutě se ocitl brněnský Polodna sám před Turkem, ale bekhendem také netrefil branku.

Šimánek už na druhé straně po Ptáčkově akci z brankoviště mířil mezi tyče, ale jen do gólmana Trvaje. Ve 14. minutě ještě s koncem přesilovky dostal prostor před Turkem Huml, jenže blafákem také na českobudějovického gólmana nevyzrál. Při Šindelově vyloučení se pak málem dostal do šance v oslabení Polodna.

Druhé dějství bylo dlouho ještě chudší na příležitosti na obou stranách. Kometa sice měla díky dvěma přesilovkám převahu, ale Turka nedokázala výrazně ohrozit a několikrát pokryl zkušený gólman puky tečované vlastními spoluhráči. Nic zajímavého nepřinesly ani dvě početní výhody domácích.

Turek byl na místě

Až v 37. minutě se brněnský Dlouhý dostal v přesilovce po Melicharově chybné rozehrávce sám před Turka, ale ten byl opět na místě. Stejně tak ho neprostřelil v oslabení z levého kruhu Mojžíš. Jihočeši uzamkli hosty až v závěru druhé části při Novákově trestu, ale Trvaj pokryl Vakovu střelu i Sailerovu dorážku.

V další přesilovce v úvodu třetí dvacetiminutovky Květoň vypálil jen do Trvajovy hrudi, brněnský gólman pak reflexivně i Gulašovu bombu z pravé strany. Po faulu Mertla a Melicharově vyhození puku ze hřiště se rýsovala hostům na 116 vteřin přesilovka pěti proti třem, ale za dalších dvacet sekund šel pykat Vondráček a domácí se proti čtyřem bez potíží ubránili.

Vlastní náznaky šancí pak Mountfield nevyužil. Květoň těsně minul, nepřesně mířil i Vak a střela se nepovedla Ptáčkovi. Při třetím vyloučení Dlouhého dokonal zmar v koncovce po Gulašově akci osamocený Květoň, který přestřelil a sám skončil v brankovišti.

Bezbrankový stav nezměnila ani přesilovka Komety, těsně po jejím vypršení byl blízko gólu z dorážky Varaďa. Do nastavení šli domácí po Bičánkově faulu v početní výhodě, hosté jej v ní zase končili, přesto došlo na nájezdy. V nich se trefil jen Brabenec. Finský gólman Hovi, který v brance hostů nahradil na rozstřel Trvaje, neinkasoval.

Hokejová extraliga, 32. kolo:
České Budějovice - Kometa Brno 0:1 po sam. nájezdechON-LINE
Rozhodující sam. nájezd Brabenec. Rozhodčí: Hodek, Minář - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 9:9. Diváci: 2628.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Brno: Trvaj (na sam. nájezdy Hovi) - Bičánek, Houdek, Mojžíš, Zubíček, J. Novák, Ovčačík, Kempný - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Šindel, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Bourret, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: