Hlavní obsah

Kladno porazilo Slavii i potřetí v sezóně, tentokrát na nájezdy

KLADNO

I potřetí v letošní sezóně dokázali hokejisté Kladna porazit pražskou Slavii. Ve 32. kole O2 extraligy zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, když rozhodl David Stieler, jenž si v základní hrací době připsal i asistenci na druhý gól.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kladenský Martin Frolík se snaží překonat slávistického brankáře Zdeňka Orcta.

Článek
Fotogalerie

V brance Slavie poprvé nastoupila nová posila Zdeněk Orct a hned od začátku musel čelit několika šancím svých bývalých spoluhráčů. Především Frolíkova příležitost si říkala o skórování. Ještě větší šanci promarnil ve čtrnácté minutě Procházka po spolupráci s Paterou ve vlastním oslabení.

Krátce poté se kladenští fanoušci přece jen dočkali. Po levé straně ujel Frolík, předložil puk Kallovi a ten hned z první Orcta prostřelil. V poslední minutě první třetiny hráli hosté druhou přesilovku v zápase a podařilo se jim vyrovnat. Beránkovu střelu od pravého mantinelu uviděl Kopřiva až v síti.

I ve druhé třetině mělo Kladno herně navrch, jenže nedokázalo využít své příležitosti před brankou a příliš staticky působili domácí i v přesilové hře při vyloučení Slobody. Ani hosté nepředvedli mnoho hokejových dovedností a nebýt průbojného Sklenáře, snad by branku ani pořádně neohrozili.

Po nenápadné akci na začátku třetí třetiny se hosté přesto dostali do vedení. Sloboda napálil puk do zadního mantinelu, odkud se odrazil před branku k volnému Doležalovi, kterému stačilo dobře zamířit. Uběhla sotva minuta a Slavia mohla ještě zvýšit, když se na Kopřivu řítil Havel. Jeho blafák do bekhendu však skončil nad brankou.

Udeřilo tedy na druhé straně. Ve skrumáži před Orctem se nejlépe zorientoval Kuchler a nadvakrát srovnal skóre. Osm minut před koncem se nechala vyloučit hvězda Slavie Červenka, jenže i další přesilovka domácích byla k uzoufání. A když se jalovou aktivitou prezentovali i hosté, bylo jasné, že v základní hrací době už žádný gól v Kladně nepadne.

V prodloužení Slávisté špatně vystřídali a v poslední minutě se na ledě objevilo o jednoho hráče v sešívaném více. Ani další početní výhodu ovšem Kladno nevyužilo a rozhodnout musely nájezdy. A narozdíl od úterního zápasu ve Zlíně je Kladno tentokrát vyhrálo, když se dvakrát trefil Stieler.

Geus Okna Kladno - Slavia Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Kalla (Frolík), 46. Kuchler (Stieler), rozh. nájezd Stieler - 20. Beránek, 44. Doležal (Sloboda). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Rozlílek, Kreuzer. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 2153.
Kladno: Kopřiva - Kameš, Kaberle, Toman, Dlouhý, Trončinský, Šmach, D. Růžička - Branda, Patera, Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Bělohlav. Trenér: Zdeněk Müller.
Slavia: Orct - Žižka, Kadlec, Roth, Kolařík, Špelda, Drtina, Sloboda - Sklenář, Červenka, Kůrka - Tomica, Beránek, Havel - Doležal, V. Růžička, Jelínek - Hruška, Vondrka, Čermák. Trenér: Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: