Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 2:1Vítkovice dvěma góly Stehlíka udolaly Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Stehlík 1 : 0
44. Stehlík 2 : 0
57. Sýkora 2 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic uhájili průběžnou druhou příčku v extralize, když dnes porazili ve 36. kole Mladou Boleslav těsně 2:1. Výhru Ostravanů zařídil obránce Richard Stehlík, který byl autorem obou gólů domácího celku.

Článek

Utkání začalo slavnostním okamžikem, kdy domácí útočník Viktor Ujčík převzal křišťálový puk za 350 vstřelených branek v extralize.

Kdo z 7286 diváků přišel do ostravské ČEZ Arény na souboj reprezentačních gólmanů Štepánka se Schwarzem, byl zklamán. Ani jeden z dvojice nejlepších brankářů extraligy se totiž na ledě neobjevil. V domácí brance se objevil exmladoboleslavský Šindelář, v brance hostí Valent. A předvedli velmi dobré výkony.

Domácí začali výborně. Od úvodního buly měli navrch a jejich převahu umocnil hostující kapitán Král, jenž při snaze podat brankáři Valentovi ztracenou hůl zasáhl do hry a musel na dvě minuty k trestoměřičům. Početní výhodu domácí využili díky nečekanému výpadu obránce Stehlíka, jenž vybruslil od mantinelu před branku a bekhendem nedal Valentovi šanci.

Vedoucí gól Vítkovickým ale příliš nepomohl. Sice měli stále převahu, hráli i přesilovky, k navýšení svého vedení se ale nezmohli. Své šance zahazoval především velmi aktivní první útok Klimek, Burger a Hubáček. Do slibných šancí se ale dokázali dostat i hostující bruslaři. Přečíslení dvou na jednoho nedovedli k vyrovnání nahrávající Sup a střílející Pabiška. Při střele Macha se zase vytáhl gólman Šindelář.

Když neuměli dát gól útočníci, vzal si podruhé v utkání slovo obránce Vítkovic Stehlík. Na začátku 44. minuty převzal puk na červené čáře, projel nikým neatakován až před Valenta a vstřelil svůj druhý gól v utkání, celkově pátý v sezoně.

Třetí branku v hostující síti měl na holi oslavenec Ujčík, ovšem jeho dělovku v 51. minutě zastavila tyč, což potvrdil i videorozhodčí. Sudí u videa měl práci i při snižujícím gólu Sýkory, jenž tečoval v 57. minutě střelu Dubna od modré čáry.

V úplném závěru seděl na trestné lavici domácí obránce Jurečka, hosté odvolali gólmana a vyvinuli na domácí bránící čtveřici obrovský tlak. V největší šanci ale selhal Fabuš a domácí tak mohli slavit třetí vítězství po sobě.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Kvapil), 44. Stehlík (Kuboš) - 57. T. Sýkora (Duben). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 7268.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Trnka, Stehlík, Kuboš, Sičák - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Svačina - Szturc, Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Frolo, Duben, Šterbák, Jindra, Lehikoinen, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Nouza, Handlovský, Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice