Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 2:4Zlín porazil i počtvrté v sezóně Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kubiš 0 : 1
12. Köhler 0 : 2
26. Vlach 0 : 3
37. Leška 0 : 4
46. Macho 1 : 4
56. Vrbata 2 : 4

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v dnešním duelu 41. kola extraligy se Zlínem 2:4 a ani ve čtvrtém vzájemném souboji v této sezoně tak nedokázali Berany porazit. Hosté rozhodli o své výhře v první a druhé třetině, ve kterých vstřelili vždy dvě branky a sami neinkasovali.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují po vítězství nad Kladnem.

Článek

Lépe do utkání vstoupili domácí, když již při druhém střídání střelou od modré rozezvučel pravou tyč zlínské svatyně obránce Duben. Zápas se odehrával ve velmi dobrém tempu a více práce měl od této chvíle domácí gólman Valent. V 10. minutě ale poprvé inkasoval. Domácí obránce Jiruš chyboval ve vlastním obranném pásmu, k puku se dostal Kubiš a i když byl nedovoleně atakován, podařilo se mu kotouč do boleslavské branky dopravit.

O dvě minuty později již hosté vedli o dvě branky. Od modré napřáhl obránce Hamrlík, Valent kotouč neudržel a pro zcela před ním volného Köhlera nebyl problém zvýšit vedení hostujícího týmu.

Úvodní minuty druhé třetiny patřily boleslavským hráčům, kteří měli navíc přes tři minuty možnost hrát přesilovou hru, kterou ale ke snížení stavu nevyužili. A hosté je potrestali hned při první návštěvě v obranném pásmu domácích. Před branku se prodral Roman Vlach a puk protlačil pod ležícím brankářem Valentem.

Ve 30. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře. Do šance se prodral zlínský Sivák, kterého při zakončení hákoval Sup, za což bylo nařízeno trestné střílení. K jeho provedení se postavil sám postižený, ale jeho blafák do bekhendu gólman Valent vystihl. Přesto do druhé pauzy hosté čtvrtou branku přidali. Využili svou přesilovou hru pět na tři, když se po vyšachování třech domácích hráčů zapsal mezi střelce Leška. Na ledě následně přibylo vyloučených a diskusí, čímž utrpěla do té chvíle vcelku rychlá a pohledná hra.

Závěrečná část utkání již začala v poklidném tempu a nabídla divákům uvolněný hokej se šancemi na obou stranách. Domácí ale byli přece jenom lačnější po zkorigování výsledku a to se jim také podařilo. V 46. minutě vystřelil od modré Lehikoinen, zlínský gólman jeho střelu vyrazil pouze před sebe, kde stál pohotově dorážející Macho. Středočeši dokonce dokázali v závěru vstřelit ještě jeden gól, když využili 87 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávka: 46. Macho (Lehikoinen, Fabuš), 56. Vrbata (Pabiška) - 10. Kubiš, 12. Köhler (Hamrlík), 26. Vlach (Kubiš), 37. Leška (Hamrlík, Balaštík). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Kis, Prchal. Vyloučení: 8:10, navíc Duben, Žabka (oba M. Boleslav) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3730.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Žabka - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Macho, Kracík, Fabuš - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Míka, Bořuta, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: