Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 6:5Liberec dohnal čtyřgólovou ztrátu, Vítkovicím ale podlehl v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Štefanka 1 : 0
19. Štefanka 2 : 0
26. Klimek 3 : 0
36. Burger 4 : 0
37. Nedvěd 4 : 1
38. Kuboš 5 : 1
43. Ondřej 5 : 2
47. Malkamäki 5 : 3
53. Víšek 5 : 4
59. Rýgl 5 : 5
64. Kuboš 6 : 5

OSTRAVA

I když ještě osmnáct minut před koncem vedli hokejisté Vítkovic nad Libercem 5:1, nakonec získali jen dva body za vítězství v prodloužení 6:5. Hosté fantastickým finišem a čtyřmi góly v rozmezí šestnácti minut srovnali. Prodloužení rozhodl Kuboš, kterým dal svůj druhý gól a využil pátou vítkovickou přesilovku v utkání. I počtvrté v sezoně tak tým kouče Aloise Hadamczika Liberec přetlačil a po čtyřech porážkách opět bodoval.

Foto: David Veis, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu.

Článek

Jen dvě využité přesilovky tvořily rozdíl mezi týmy v první třetině. Severočeši byli místy i aktivnější, jenže góly střílel soupeř. Trenér Hadamczik dal po odchodu Hubáčka dohromady novou přesilovkovou formaci, která se v úvodu zaskvěla nebývalou produktivitou. Vyloučený Holub pobyl ve čtvrté minutě na trestné lavici jen čtrnáct sekund, než ho rychlá předávka puku mezi Krenželokem, Burgerem a dorážejícím Štefankou vrátila zpátky.

Liberec pak zvýšil obrátky i kadenci střel, vyloženou možnost však Štěpánek likvidovat nemusel. Proto znovu udeřil Štefanka a jeho přesilovková eskadra: Krenželok po další pohledné kombinaci nastřelil boční tyčku, ale než se Pinc stačil zorientovat, puku se za bránou zmocnil Štefanka a hbitě ho zasunul za čáru.

Galavečer Štefanky a spol. pokračoval. Na pár minut do něj vstoupil jen Kvapil, který ve 22. minutě spálil sólo, ale o čtyři minuty po další samostatné akci vybídl ke gólové teči číhajícího Klimka a Pinc prchl na střídačku. Hosté ani pak nehráli špatně, jen v koncovce chybělo více klidu i štěstí. Jako Kašpaříkovi, který v 32. minutě ujel bekům, ale při blafáku se mu puk svezl z čepele.

Vzápětí se stal Liberec zase obětí vlastních faulů. Třetí přesilovku zužitkoval Burger, který z křídla doklepl vyraženou ránu Kuboše. Už za 27 sekund sice Nedvěd zblízka snížil, ale ani za čtvrté vyloučení Severočeši neušli trestu. Tentokrát už Kuboš mířil švihem přesně do levého horního růžku.

Ani za stavu 5:1 nebylo po zápase. I přesto, že Tygři prohospodařili minutovou přesilovku pět na tři, třemi góly dali závěru hororový nádech. Neobsazení Ondřej a Malkämaki dvakrát těžili z nedůslednosti domácí obrany. Vítkovice pak propásly dokonce dvouminutovou hru pět na tři, v níž Krenželok pouze trefil tyčku.

Sedm minut před koncem Víšek parádním švihem pod břevno vsítil kontaktní gól a nalomené Vítkovic zmatečné bránění těsného náskoku nezvládly. Při Káňově vyloučení, umocněné odvoláním gólmana, se nekompromisní bombou trefil v 59. minutě Rýgl a při závěrečném náporu málem Nedvěd stihl skóre otočit úplně.

I v prodloužení byl lepší Liberec. Víškův únik zmařil Štěpánek, ale gól padl na protější straně, když Kuboš využil pátou vítkovickou přesilovku.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 6:5 v prodl. (2:0, 3:1, 0:4 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Štefanka (Burger, Krenželok), 19. Štefanka (Krenželok), 26. Klimek (Kvapil), 36. Burger (Kuboš, Stehlík), 38. Kuboš (Burger, Stehlík), 64. Kuboš (Ujčík) - 37. Nedvěd (Vantuch), 43. Ondřej (Plodek), 47. Malkamäki (Bartovič), 53. Víšek, 59. Rýgl (Jareš, Bartovič). Rozhodčí: Hradil, Šír - Čech, Poruba. Vyloučení: 6:9. Využití: 5:1. Diváci: 3016.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Voráček, Trnka, Sičák - Káňa, Štefanka, Krenželok - Klimek, Burger, Kvapil - Szturc, Vrána, Treille - Ujčík, R. Hruška, Selingr - od 48. min. navíc Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Liberec: Pinc (26. Leinonen) - Čakajík, Malkamäki, Moravec, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Vantuch, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, Kašpařík - Špaček, Plodek, Víšek - Kica, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: