Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 2:1Vítkovice zdolaly Třinec v prodloužení, rozhodl Sičák

OSTRAVA

Bitva o čtvrté místo v extraligové tabulce skončila výhrou vítkovických hokejistů, kteří díky gólu beka Vladimíra Sičáka v přesilovce porazili Třinec 2:1 v prodloužení. Třinec neudržel těsné vedení, i bod mu však postačil k tomu, aby regionálního soka udržel za sebou na pátém místě. Vítkovice už tři týdny čekají na vítězství za tři body.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický gólman Jakub Štěpánek chytá jednu ze střel Ocelářů.

Článek

Spád, vzruch ani atmosféra slezskému derby nechyběly. Jen góly. Oba týmy se v zahřívací dvacetiminutovce vystřídaly v tlaku s tím, že výraznější možnosti měli Oceláři. Štěpánek však v páté minutě vystihl blafák uzdraveného kanonýra Růžičky. Domácí zareagovali akcí Krenželoka, po níž se do sebe před Dubou pustili Štefanka s Platilem, ale krátká roztržka se obešla bez tvrdé rány pěstí.

Bezgólový stav vydržel 25 minut. Treille pak zbytečně přidržel puk na vlastní obranné čáře, hosté ho vypíchli a Tomas švihem z pravého kruhu prostřelil Štěpánka. Viníka i jeho spoluhráče kouč Hadamczik ihned stáhl ze hry a zredukovaná sestava si celoplošnou agresivitou vynutila tlak.

Příkladem šla formace centra Burgera, který měl prakticky v každém střídání nebezpečnou situaci. Když Burger několikrát selhal jako střelec a v 37. minutě nezavěsil ani z bezprostřední blízkosti, poslal v další šanci puk najetému Svačinovi, který s cinknutím o tyčku protrhl střelecké trápení bílomodrých.

Vyrovnávací gól přinesl úlevu do vítkovického tábora, ale i zvýšenou ostražitost. Třetí část byla z obou stran hlavně o zajištěném středním pásmu a osobních soubojích. Třinec měl sice výhodu tří přesilovek, v nich byl však celé utkání takřka neškodný. Prodloužení, už šesté z posledních osmi vzájemných klání, neodvrátil ani agilní Burger, jehož ránu v 59. minutě Duba zneškodnil.

V nastavení hosté doplatili na dvě vyloučení. Nejdříve Jurečka trefil jen tyčku, ale pak dělovkou od modré čáry zavěsil Sičák.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Svačina (Burger, Stehlík), 64. Sičák (Ujčík, R. Hruška) - 25. Tomas (Ostřížek). Rozhodčí: Jeřábek, Hodek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:5, navíc Kohn (Třinec) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 5748.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Voráček, Sičák, Trnka - Kvapil, Štefanka, Krenželok - Klimek, Burger, Svačina - Szturc, Vrána, Treille - Ujčík, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Výtisk, Lojek - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Polák, Bonk, Martynek - Kanko, Ostřížek, Tomas. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice