Hlavní obsah

Sparta - Liberec 2:1Sparta vydřela výhru nad Libercem, Ton vstoupil mezi kanonýry

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v utkání 44. kola O2 extraligy Liberec 2:1 a v tabulce si upevnili šesté místo. Jednou brankou k výhře přispěl Petr Ton, který dosáhl 250. gólu v české nejvyšší soutěži (včetně československé) v součtu s reprezentací, čímž vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Liberec prohrál už posedmé za sebou a nadále zůstává mimo příčky zajišťující alespoň předkolo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost hokejistů Sparty - ilustrační foto

Článek

První dějství nabídlo velice podprůměrný hokej s minimem šancí na obou stranách. Ta první přišla až ve dvanácté minutě před brankou Liberce a paradoxně ji měl na svědomí hostující Podkonický, jehož jemnou teč musel reflexivně zastavit Pinc. Jeho protějšek Přikryl se musel mít na pozoru jen při střele Malkamäkiho, avšak ani tento pokus přívlastek „nebezpečný“ snést nemohl.

Ve 22. minutě našlápl ve vlastním obranném pásmu Ton, těsně před útočnou modrou napřáhl a Pinc nestačil zareagovat včas. Sparťanský útočník tak vstřelil jubilejní 250. branku v české extralize (včetně československé) a reprezentaci, čímž vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Spartu úvodní gól probudil, další mohli přidat záhy Výborný s Podlešákem, oba ale zamířili jen těsně mimo.

Po snížení přišel nápor

V 35. minutě se z levého křídla natlačil před branku Kratěna, Pinc si poradil i s následnou dorážkou Broše. První vážnější příležitost Liberce v zápase přišla o dvě minuty později, Nedvěd ale Přikryla z bezprostřední blízkosti neprostřelil. V předposlední minutě prostřední části vystřelil zpoza obránce Broš, Pinc přes zakrytý výhled nic neviděl, a tak byl rád, že jej kotouč trefil.

I nástup do třetí třetiny vyšel Pražanům parádně, když Výborný přistrčil puk k Podlešákovi, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou klec. V 51. minutě vykřesali hosté kontaktním gólem jiskřičku naděje. Moravcovu střelu od modré Přikryl neudržel, Podkonického se sice dorážka nepovedla, nicméně Víšek přeci jen uklidil kotouč do sítě. Hned o minutu později navíc mohl srovnat Nedvěd, branku ale o centimetry minul.

<span>Sparta se s blížícím se koncem třetí části urputně bránila náporu Tygrů, v 57. minutě byl blízko vyrovnání Bartovič, z mezikruží ale zamířil nepřesně. Více než dvě a půl minuty před koncem navíc hosté odvolali gólmana Pince a vsadili na hru v šesti hráčích v poli. Vyrovnání se už ale nedočkali, Sparta si připsala tři body za vydřenou výhru 2:1.</span>

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Ton (Philipp), 43. Podlešák (D. Výborný, Jan Hanzlík) - 51. Víšek (Podkonický, Moravec). Rozhodčí: Hradil, Polák - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5785.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený, Mrázek - Netík, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Podlešák - Koreis, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.
Liberec: Pinc - Jareš, Derner, Čakajík, Malkamäki, Moravec, Rýgl, Holub - Matějovský, Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Kašpařík, Vantuch - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Blatný, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: