Hlavní obsah

Viktoru Hüblovi svědčí post prvního centra

LITVÍNOV

Hokejisty Litvínova střelecky momentálně táhne zkušený útočník Viktor Hübl. V předešlém kole dal dva góly v Mladé Boleslavi a v pátek se trefil ve vítězném zápase s Karlovými Vary, v němž Severočeši ukončili sérii čtyř proher.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství.

Článek

Viktoru Hüblovi náramně svědčí nová pozice centra v prvním útoku celku Benziny. „Určitě nám to vycházelo. Franta Lukeš mi perfektně nahrával už v Boleslavi, takže se souhrou jsme spokojeni,“ pokýval hlavou forvard, který má na svém kontě už 25 gólů v sezóně.

Ve 34. minutě chytil litvínovský brankář Jaroslav Hübl obránci Davidu Noskovi trestné střílení a za 26 sekund skóroval Viktor Hübl v přesilovce pěti proti třem na 3:2. „Důležité bylo, že Jarda tým podržel. To nás nastartovalo,“ pochválil litvínovský střelec svého bratrance.

V utkání dvou aspirantů na předkolo play-off se oba soupeři vystřídaly ve vedení. „Zápas měl výborné tempo, hrálo se nahoru-dolů. Oba týmy věděly, že potřebují vyhrát, jinak si zkomplikují boj o desítku. Zpočátku nám nešly přesilovky. Chyběl klid na hokejkách, často puk odskakoval. Ale pak se naše hra srovnala. A šli jsme důsledně za třemi body,“ líčil Viktor Hübl.

Karlovy Vary prohrály popáté v řadě. „Byli jsme přitom Litvínovu minimálně vyrovnaným soupeřem, o to víc porážka mrzí. Škoda, že jsme neudrželi dvakrát vedení. Ještě za stavu 3:3 jsme sahali po bodech,“ pokrčil rameny slovenský útočník v dresu Energie František Skladaný.

Trenér Pavel Hynek konstatoval: „Byl to oboustranně dobrý zápas, plný nasazení a agresivity. Pro nás bohužel se smutným koncem. Přesto musím hráčům za výkon poděkovat.“

A pak vysvětlil, proč poslal na trestné střílení Noska. „Při trestných stříleních jsme zatím moc úspěšní nebyli. Podrobně sledujeme, jak se komu daří. David Nosek po příchodu ze Zlína je v tréninku proměňoval, a tak jsem ho na nájezd poslal i v zápase. Bohužel mu to nevyšlo,“ pravil karlovarský kouč.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice