Hlavní obsah

Kladno prohrálo se Spartou a ani napočtvrté s ní nebodovalo

KLADNO

Hokejisté Kladna prohráli v utkání 50. kola extraligy s pražskou Spartou 2:4 a na posledním místě ztrácejí na třinácté Brno už šest bodů. Sparta tak v této sezoně neztratila s Kladnem ani bod. Dvěma góly k výhře Pražanů, kteří se posunuli na páté místo před Třinec, přispěl útočník Ondřej Kratěna. S 250 góly v nejvyšší soutěži a české reprezentaci tak vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Porážku domácích sledoval i kladenský odchovanec Jaromír Jágr, hvězda Omsku a národního týmu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ondřej Kratěna poprvé překonává kladenského gólmana

Článek

Pražané nasadili do hry gólmana Salfického, kterého mají na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. Hosté šli totiž už ve čtvrté minutě do vedení, když špatnou rozehrávku kladenských obránců zachytil Kratěna a střelou z ostrého úhlu na zadní tyč poslal tým z hlavního města do vedení. O pár desítek vteřin později mohli domácí z podobné příležitosti vyrovnat, ale Kalla mířil pouze do tyče.

Podruhé se skóre měnilo ve 12. minutě. Domácí beci nechali trestuhodně volné Výborného a Ručinského, který už lehce zvýšil na 2:0. Středočeši se dostali do útlumu a jejich nervozitu mohl v oslabení využít Kratěna, ale na Cikánka v domácí brance nevyzrál.

Na začátku druhého dějství byl ve slibné šanci kladenský Valský, ale Salfický prokázal dobrý postřeh. Stejně dobře si počínal i jeho protějšek, když si na něj v polovině zápasu nepřišli Výborný s Ručinským. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny projel z vlastní poloviny sparťanský obránce Philipp až před Cikánka a pod jeho tělem zvýšil na tříbrankový rozdíl. Následně měli hosté ohromnou výhodu v podobně dvouminutové přesilovky pěti proti třem, ale promarnili ji.

Nevyužité šance začaly ve závěrečné třetině litovat. Bělohlav v 42. minutě v přesilovce snížil a Kladno rázem ožilo. Sparta se ocitla v hluboké defenzivě a na Salfického se řítil jeden útok za druhým. Domácí se dostávali do slibných šancí, ovšem Kuchler minul opuštěnou branku a Eberleho Salfický vychytal. Ve 49. minutě však už nestačil na střelu Mrázka, který posílil Kladno nedávno právě ze Sparty.

Nápor domácích gradoval, ale k vyrovnání nevedl. Minutu před koncem byl sice vyloučen hostující Langhammer, domácí sáhli k power play, ale Kratěna 19 vteřin před koncem střelou do prázdné branky definitivně rozhodl a připsal si svou jubilejní trefu.

HC Geus Okna Kladno - HC Sparta Praha 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 42. Bělohlav (Stieler, Kuchler), 49. J. Mrázek (Bělohlav, Kuchler) - 4. Kratěna, 12. Ručinský (D. Výborný, Philipp), 36. Philipp (Hromas, Langhammer), 60. Kratěna (Koreis, Gulaši). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:6, navíc Langhammer (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2561.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, J. Mrázek, Šmach - Eberle, Patera, Gengel - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Rudovský, Melka, Šinágl. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Sparta: Salfický - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Ručinský - Hrdel, Langhammer, Hromas - Látal, Podlešák, Kafka. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice