Hlavní obsah

Žemlička režíroval porážku Sparty

PRAHA

V této sezóně tápající Litvínov se na ledě Sparty prosadil hned třikrát, naopak domácí v koncovce vyhořeli. Z druhé výhry Severočechů v tomto ročníku měl největší radost kapitán Richard Žemlička, který byl na jaře vyměněn do Litvínova z pražského celku.

Foto: ČTK/René Volfík

Spartu už opustil Martin Havlát (v bílém dresu).

Článek

"Když jsem parkoval před halou, tak jsem si vzpomněl i na léta strávená ve Spartě, ale nebylo to tak intenzívní jako v minulém zápase tady. V týmu už navíc po četných výměnách mnoho mých kamarádů nezůstalo. Emoce odezněly, snažil jsem se to brát jako normální zápas," tvrdil devětatřicetiletý útočník po vítězství 3:1.

Jedno z prvních utkání v dresu Chemopetrolu odehrál na jaře právě na Spartě, kde jeho nový tým prohrál 0:2. Tentokrát litvínovský celek Spartu přehrál, a i když se Žemlička do statistik zapsal pouze jedním vyloučením, patřil k nejaktivnějším hráčům. "Je nás v týmu pět bývalých sparťanů, tak jsme klukům vypsali speciální prémii za výhru, dva tisíce na jednoho," přiznal Žemlička.

Ten je podle svých slov na severu Čech spokojen: "Ve Spartě byl na nás po každé porážce velký tlak, v Litvínově je to rodinnější." Dresy obou nedělních soupeřů oblékli kromě Žemličky i obránce Kroupa a útočník Kubinčák, na Spartě v minulosti působili i trenéři Výborný a Hynek.

Na marodku se nevymlouvali

Sparťanský kouč Alois Hadamczik se po zápase nevymlouval na marodku v útoku. Už jen v civilu přihlížel zápasu Martin Havlát, jenž odlétá do Ottawy, Viktor Ujčík je po havárii na motocyklu na delší dobu mimo hru, zraněn je i Petr Havelka. Nejlépe vypadá situace s Petrem Tonem, který by se snad dnes mohl vrátit do sestavy Sparty.

"Na hráčích je únava vidět, když jsou více vytížení," přiznal brankář Petr Bříza. "Páteční zápas nás stál mnoho sil. Moc nám nepomáhají ani diváci. Přijde jich málo a ani nejsou slyšet," přidal se Roman Šimíček. Možné posily vyhlíží vedení klubu v zámoří, nejnadějněji vypadá příchod Martina Chabady, jenž se neprosadil v kempu New Yorku Islanders. "S vedením jsem o tom mluvil, potřebujeme hráče, který má kvalitu i sparťanské srdce. To Chabada splňuje," domníval se Hadamczik.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice