Hlavní obsah

Hašek po dvou nulách inkasoval, Pardubice přesto porazily Třinec

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v závěrečném 52. kole O2 extraligy Třinec vysoko 6:1. Východočeši skončili v konečné tabulce základní části třetí a narazí ve čtvrtfinále znovu na svého dnešního soupeře. Brankář Dominik Hašek v pátek inkasoval poprvé po 164 minutách a 26 vteřinách, v tu dobu ale již Pardubičtí vedli tříbrankovým náskokem.

Článek

Hokejisté Eatonu vstoupili do utkání s velkou chutí a od první minuty podnikali nebezpečné výpady do obrany soupeře. Třinecký tým držel dlouho nad vodou gólman Hamerlík. Ten se poprvé pořádně oháněl při vyloučení Kohna ze sedmé minuty, Pardubičtí při závaru před třineckým gólmanem nastřelili břevno a tyčku, ale brankově nedokázali využít ani následnou výhodu v podobě 38 sekund dlouhé přesilovky pět na tři.

Převaha domácích pokračovala i v dalších minutách, ve 12. minutě po rychlé akci nastřelil útočník Kolář opět brankovou konstrukci. Zohornu pak vychytal v mezikruží připravený Hamerlík. Třinec zahrozil při své přesilovce, vyloučen byl Kousal za vysokou hůl, ale Hrabalovu velkou šanci zneškodnil pozorný Hašek.

Východočeši se nakonec přece jen dostali do vedení, když v 19. minutě zakončil jednu z mnoha svižných akcí přesnou střelou Zohorna. Ten nejprve trefil obě tyčky, aby se až poté dostal puk za brankovou čáru.

I druhá třetina se nesla ve znamení převahy hokejistů Pardubic. Jejich největší překážkou byl však vynikající gólman Hamerlík. Ten po několika skvělých zákrocích nestačil až na dělovku Petra Sýkory v oslabení ve 26. minutě. Chvíli po něm zvýšil po samostatném úniku Somík na 3:0.

Třinec měl velkou šanci ve 34. minutě, kdy se do zakončení těsně před Haškem dostal Polanský, ale proti snížení byl pardubický gólman. O chvíli později neudržel nervy na uzdě hostující obránce Platil, jenž obdržel nejprve desetiminutový trest a následně i do konce utkání. Cestou do šaten rozbil třinecký zadák skleněné dveře.

V úvodu třetí dvacetiminutovky, do které nastoupil v třinecké brance Duba, sice využil přesilovku Ocelářů obránce Malec, ale šlo pouze o labutí píseň hostí. O necelou minutu později totiž vrátil tříbrankové vedení domácím Kočí a zápas se dohrával za východočeské režie. Další gólový zápis obstaral Starý, který zvýšil na 5:1. Pardubickou převahu pak dokonal Cetkovský šestým gólem minutu před koncem zápasu.

HC Eaton Pardubice - HC Oceláři Třinec 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 19. Zohorna (Pineault), 26. P. Sýkora (Pivko, Píša), 30. Somík (Cetkovský), 46. Kočí (Kolář II, Píša), 50. Starý, 59. Cetkovský (Somík, Pineault) - 45. Malec (Polanský, Pospíšil). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 8:6, navíc Platil (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8204.
Pardubice: Hašek - Mitchell, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Nakládal, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Buchtele, Kousal, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Třinec: Hamerlík (41. Duba) - Zíb, Seman, Malec, Hrabal, Cartelli, Platil, Andersons, Lojek - M. Růžička, Bonk, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Polanský, Pospíšil, Kanko - Orsava, Podešva, Mičulka. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: