Hlavní obsah

Po exhibici Beranů se slávisté už do Zlína vracet nechtějí

ZLÍN

Hokejisté Zlína přestříleli v pátém čtvrtfinálovém utkání extraligového play-off Slavii a vynutili si tak pokračování série. Druhou možnost zajistit si postup mezi nejlepší čtyři týmy budou mít Pražané v sobotu na svém ledě, Zlín po povedeném čtvrtečním představení ale věří, že přiveze sérii ještě jednou na stadión Luďka Čajky.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Brankář Slavie Robert Slipčenko inkasuje druhý gól v pátém utkání čtvrtfinále play-off se Zlínem.

Článek

„Jsme hrozně šťastní, že jsme si ještě protáhli sezónu. Odehráli jsme kvalitní duel, předčili jsme soupeře větším důrazem i nasazením. Hodně nám pomohl návrat obránce Hamrlíka, byť se stále pere s angínou. Uděláme vše pro to, aby se ve Zlíně hrálo ještě i rozhodující sedmé střetnutí,“ slíbil kouč vítězů Zdeněk Venera.

Jeho tým měl v zápase neustále navrch, avšak Pražané dokázali vyrovnat na 1:1 a poté ještě dvakrát snížili na jednobrankový rozdíl. Do kolen je poslal až Kristkův gól na 5:3 v úvodu poslední třetiny, po němž Valaši proměnili střetnutí v exhibici a v závěru se trefili ještě třikrát.

Rachůnek překvapil hattrickem sám sebe

K vysokému vítězství Zlína vydatně přispěl hattrickem útočník Ivan Rachůnek. „Tři branky jsem naposledy vstřelil snad ještě v juniorech. Pro nás to bylo utkání o bytí a nebytí a mě strašně těší, že jsme ho zvládli. Je dobře, že se tentokrát gólově prosazovala i naše druhá řada, díky tomu neležela veškerá tíha na Leškově formaci,“ říkal Rachůnek.

Zklamaní slávistě žehrali zejména na okamžik z 26. minuty, kdy jim Balaštík vstřelil ve zlínském oslabení tečovanou střelou gól na 3:1. „To byla strašně laciná branka,“ smutnil forvard Pražanů Tomáš Kůrka. „Ještě na začátku závěrečné třetiny měl Vondrka na hokejce gól na 4:5, avšak trefil tyčku. Pak už se rozjel brankostroj domácích a my museli otevřít hru, což byla voda na jejich mlýn. Mají šikovné útočníky,“ uznal Kůrka.

Podle slávistického asistenta Jiřího Čelanského je série nadále otevřená. „Play-off je zrádné, jedna chyba může všechno zhatit. My se ale už nechceme do Zlína vracet. Uděláme všechno pro to, abychom byli v sobotu před našimi fandy úspěšní,“ tvrdil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice