Hlavní obsah

Liberec neuspěl ani napočtvrté, Pardubice jsou ve finále

LIBEREC

Prvním finalistou letošního ročníku hokejové O2 extraligy je tým Eaton Pardubice. Východočeský celek i počtvrté v řadě porazil Liberec, tentokrát na jeho ledě 4:1 a vyhrál celou semifinálovou sérii bez jediné ztráty. Branky vítězů zařídili Libor Pivko, Petr Sýkora, a Aleš Píša, Pardubice čeká ve finále vítěz druhé série mezi Vítkovicemi a pražskou Slavií.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Hráči Pardubic se radují z vítězství a postupu do finále extraligy.

Článek
Fotogalerie

V útoku Pardubic chyběl Jan Starý, domácí zase nastoupili bez Matějovského a s Finem Leinonenem v brance. Od začátku měl ale více práce hostující Hašek, jako první si na něj nepřišel Nedorost. Pak ujela dvojice Špaček, Klimenta, prvně jmenovaný se rozhodl před brankou přihrát, jenže ke Klimentovi už se puk nedostal. V závěru třetiny ujel sám Bartovič, ale jeho blafák skončil v Haškově lapačce.

Zatímco první třetina patřila domácímu týmu, ve druhé kralovali hosté. Zohorna mířil ještě nad, ale v 25. minutě poslal Sýkora zadovkou puk na Pivka a pardubický centr otevřel skóre. Za další dvě minuty už to bylo o dvě branky. Kočí zpoza liberecké branky poslal puk obloučkem před Leinonena a Petr Sýkora byl tentokrát v roli střelce.

Vzápětí ještě v další šanci zahrozil Koukal. Na domácích hráčích ležela "těžká deka" a při další tragicky sehrané přesilovce vyslali na Haška jedinou střelu. Naopak mohli Bílí tygři inkasovat ještě jednou, Kolář ale v 35. minutě přestřelil.

Liberec vrhl všechny síly do ofenzívy ve třetí třetině a hned 56 vteřin po jejím začátku prostřelil Haška Klimenta. Další pokus Čakajíka musel Hašek likvidovat vyrážečkou. Pardubičtí najednou znervózněli a Kolář v tísni vyhodil puk do hlediště, čímž si vysloužil dvě minuty za zdržování. Přesilové hry jsou však velkým trápením Liberce a tato paradoxně utlumila dosavadní tlak týmu.

V závěru sice ještě v bílých dresech zahrozili Plodek a Bartovič, na vyrovnání už to ale nestačilo. Při powerplay přidal třetí gól Petr Sýkora, když Leinonen opustil branku podruhé, trefil se do prázdné branky ještě Aleš Píša. Liberci skončila sezóna, Pardubice postoupily do finále.

ČP play-off hokejové O2 extraligy - semifinále:
Bílí Tygři Liberec - Eaton Pardubice 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)on-line
Branky a nahrávky: 41. Klimenta - 25. Pivko (Sýkora, Kočí), 27. Sýkora (Kočí), 59. Sýkora (Pivko, Píša), 60. Píša (Somík). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0.
Liberec: Pinc – Hunkes, Výtisk, Moravec, Čakajík, Derner, Rýgl, Holub – Klimenta, Nedvěd, Nedorost – Bartovič, Podkonický, Vantuch – Ondřej, Blatný, Plodek – Špaček, Dušek, Víšek – Kica. Trenér: Jiří Kalous.
Pardubice: Hašek – Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell – Kolář I, Koukal, Rákos – Špirko, Pineault, Somík – P. Sýkora, Zohorna, Pivko – Kousal, Cetkovský, Mackenzie - Buchtele. Trenér: Václav Sýkora.
Stav série: 0:3 (předchozí zápasy: 1:2 , 0:4 , 3:4 v prodl.)
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: