Hlavní obsah

Tahle medaile má pro mě obrovskou hodnotu, cení si Růžička bronzu Slavie

OSTRAVA

Potřetí za sebou dovedl svou Slavii k zisku medaile. Po titulu z předloňské sezóny a druhém místu z minulého ročníku vybojoval letos Vladimír Růžička bronz. A to přitom s mužstvem, od kterého se to před sezónou ani během jejího průběhu vůbec nečekalo. „Je to obrovský úspěch. Tahle medaile má pro mě velkou hodnotu,“ přiznal bezprostředně po skončení semifinále Růžička.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér hokejistů Slavie Vladimír Růžička

Článek

Dostal jste bronzovou medaili, ani jste si ji ale nevzal na krk?

Já ji mám v kapse. Když jsme prohráli se Spartou ve finále, dal jsem si stříbrnou do kalhot. Ale tahle má pro mě velkou hodnotu. Sezóna nebyla jednoduchá, je to obrovský úspěch.

Hlavně kvůli tomu, že jste do poslední chvíle bojovali alespoň o předkolo, viďte?

Ano. Měli jsme trable i ve vedení klubu, hodně se obměnilo mužstvo… Před kluky musím smeknout a poděkovat jim za obrovskou bojovnost. A i když jsme prohráli 1:4, tak to pro nás bylo šestnácté utkání v play-off do úmoru. Jsem na ně pyšný.

Dá se říct, že tuhle sérii ve velké míře ovlivnily výkony brankářů?

Určitě. Kuba Štěpánek chytal úžasně, hlavně zápasy tady ve Vítkovicích se mu podařily. Měli jsme spoustu šancí, ale s obtížemi jsme dávali góly.

Měl jste před pátým zápasem velké dilema, koho postavit do branky?

Ani ne, byl to zápas o všechno a Robert Slipčenko nám strašně pomohl. Byl dost unavený z play-off, protože zápasů je hodně. Na trénincích to kvůli tomu nebylo ono, tak jsme ve čtvrtém zápase nasadili Dominika Furcha. Robert byl v sezóně dvakrát zraněný, kdyby se nezranil, bylo by to jasně dané. Chytal výborně, má obrovskou zásluhu na tom, že jsme skončili třetí.

Alois Hadamczik mluvil po čtvrtém zápase o tom, že někteří jeho svěřenci se chtějí předvést, protože půjdou do Slavie. Jak jste to vnímal?

Já to nechci nějak rozebírat, prvního května se dozvíte, kteří hráči přijdou do Slavie a jací odejdou. Nechci předbíhat, chci nechat Vítkovice v klidu, ať jdou dál. Nezbývá mi nic jiného, než jim popřát a ať se jim daří dál. Hrajou dobře, mají skvělého gólmana.

Není pro vás s ohledem na reprezentaci na jednu stranu dobře, že máte po klubové sezóně?

Hlavně si musím odpočinout a orazit. Mám sice volno, ale pořád jsem ve spojení s klukama z Ameriky. Orazím si a ve čtvrtek dorazím na zápasy se Slovenskem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice