Hlavní obsah

Když Sýkora vystřelí, tak jste skoro bez šance, varuje soupeře Hašek

PARDUBICE

Jedenáct branek v deseti zápasech, taková je po prvním finále bilance Petra Sýkory v letošním play-off extraligy. V sobotu dvěma góly pokořil vítkovického Jakuba Štěpánka, u třetí branky ještě asistoval, především jeho zásluhou vyhrály Pardubice první finále. "S výhrou jsme spokojeni, ale zatím jsme udělali jen jeden krok," vykládal po zápase Sýkora, nově nejlepší střelec play-off.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Petr Sýkora během prvního zápasu finále s Vítkovicemi.

Článek

"Byl to především zápas Petra Sýkory, který rozhodl svými střelami," chválil svého spoluhráče brankář Dominik Hašek, další hrdina Pardubic v prvním finále. "On když dostane puk do kruhu a vystřelí, tak jste skoro bez šance. Buď vás puk trefí nebo je to gól. Petr střílí tak rychle, že brankář nemá v žádném případě šanci zareagovat," charakterizuje pardubického kanonýra.

"Ty góly ale padaly po parádních nahrávkách a pokaždé byli před bránou kluci, kteří navíc clonili brankáři ve výhledu. To byla hlavně jejich práce, já jen vystřelil od modré čáry a když gólman neviděl, tak to těžko mohl chytit," odmítal chvalozpěvy na svou adresu Sýkora, o jehož souboji se Štěpánkem se před finále hodně mluvilo.

Na vítkovického mága v brance se ale nijak speciálně nepřipravoval. "Víme o něm, že je to výborný gólman, ale my se věnovali Vítkovicím jako celému týmu. Snažíme se na Štěpánka co nejvíce střílet a doufáme, že se něco ujme," usmál se Sýkora, podle kterého bude série s Vítkovicemi ještě dlouhá.

"Určitě ten zápas nebyl tak jednoduchý, jak to vypadá podle výsledku. Vítkovice nehrály špatně, pořád to bylo těsné a až v závěru nám tam napadaly góly," tvrdil Sýkora. "Bylo velice důležité, s jakým nasazením jsme nastoupili a dali rychle vedoucí gól. Celý zápas jsme měli pod kontrolou," dodal Hašek.

Hráči ostravského týmu působili především na začátku zápasu dost ospalým dojmem. "Přitom jsme upozorňovali naše  hráče, že pasivita bude naše smrt," zlobil se vítkovický asistent Kamil Konečný.

Reklama

Související témata: