Hlavní obsah

Zahraniční posily na Spartě? Nestřílíme od pasu, usmál se Holaň

PRAHA

Ručinský, Hlaváč, Hlinka, Ton, Výborný, Kůrka. Hokejová Sparta vyjela na led. Další díl přípravy na novou extraligovou sezónu vypukl. A nejen na ní. Tým z Holešovic čeká European Trophy a Tipsport Cup. „Musíme přizpůsobovat tréninky, máme velice náročný program, ale jinak nás čeká klasický dril,“ řekl trenér Miloš Holaň, který přiznal, že představu o herním projevu mužstva má, ale hráči ji zatím neznají.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenéři pražské Sparty David Volek (vlevo) a Miloš Holaň

Článek

Ve Spartě zůstává pro nadcházející sezónu Martin Ručinský, musel jste ho přemlouvat, aby dále hrál? Měl jsem s ním sezení, stačilo, že jsem mu řekl, že ho chci v mužstvu. V play-off byl absolutně náš nejlepší hráč. Je to osobnost a profesionál. Navíc Martin je typ hráče, který chce něco získat. Myslím si, že letos bude třeba poslední šance.

Během léta nastaly změny v týmu, přetvoří se i styl Sparty? K tomu bych se teď nevyjadřoval, máme před sebou ještě dlouhou cestu, liga začíná až 17. září. Budeme zkoušet různé varianty.

Do branky přichází Tomáš Pöpperle. Loni se Spartě na tomto postu dvakrát nedařilo, že? Tomáš loni vyhrál s Plzní základní část, myslím si, že má dostatek zkušeností. Sparťanské prostředí zná natolik, aby byl pravou jedničkou, věřím, že všem ukáže, že ve Spartě chytat umí.

Útočník Sparty Martin Ručinskýfoto: hcsparta.cz

Pro první čtvrtinu budou v mužstvu i Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč, kteří poté odejdou do Švédska, kde mají podepsané smlouvy... Půjde o výpomoc, potřebujeme sezónu dobře rozjet. Oni jsou bývalí reprezentanti, jsou zkušení, i když jen jména nehrají. Ale věřím, že tihle kluci to vezmou za správný konec, abychom měli nahráno, když přijde na mužstvo krize.

Co až odejdou? To je citlivá záležitost, musíme udržovat širší kádr, ale myslím, že mužstvo máme, aby je jiní nahradili. Pro ostatní je dobré, že mají vedle sebe vzory.

Přišly i čtyři zahraniční posily, jde o trend české extraligy? To byl záměr, nestřílíme od pasu, to jsou promyšlené věci (úsměv). Jsme tomu hodně naklonění. Co se týče Američanů, tak oni přinesou do hry úplně něco jiného než je v české mentalitě. Je to důraz, který Sparta kdysi měla, myslím, že je potřeba se k němu vrátit.

Když to shrneme. Jaký je váš celkový pohled na všechny hráče? Měli jsme určitý záměr s týmem. Všichni hráči, kteří tu jsou, tak jsme chtěli. Jsme za ně rádi, věříme jim. Uděláme maximum, aby byla Sparta úspěšná.

Reklama

Související témata: