Hlavní obsah

Pardubice testují beka Kudělku, zkouška čeká i útočníka Steinera

PARDUBICE

Vedení hokejistů extraligových Pardubic testuje obránce Tomáše Kudělku. V nejbližších dnech dostane příležitost zaujmout trenéry během zkušebního období i švýcarský útočník Daniel Steiner. Oba hráči by se měli v sestavě extraligového mistra objevit na turnaji ve Švýcarsku, kam Eaton odcestuje v úterý. Třiadvacetiletý Kudělka by tak přece jen mohl v nadcházející sezoně působit pod trenérem Josefem Jandačem. Oba měli původně namířeno do týmu nováčka KHL Budivelniku Kyjev, ale ukrajinský klub nakonec vstup do soutěže odložil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Bohužel se nám zranil Aleš Píša a jeho absence bude delší, než jsme předpokládali. Proto jsme se rozhodli angažovat na zkoušku Kudělku," uvedl pro klubový web generální manažer Zbyněk Kusý.

Zlínský odchovanec Kudělka prošel mládežnickými reprezentačními výběry, ale v extralize má na kontě v dresu Zlína jen sedm zápasů, neboť se před sezonou 2005/06 přesunul do zámoří a posléze se snažil prosadit do prvního týmu Ottawy, která ho draftovala. To se mu však nepodařilo a NHL dosud neokusil. Uplynulý ročník odehrál Kudělka na farmě Senátorů v týmu Binghamton Senators v AHL. V 55 zápasech si připsal 20 bodů (3+17).

Podle švýcarských médií však Východočeši otestují také posilu do útoku v podobě devětadvacetiletého forvarda Steinera. Ten si před rokem zkoušel v zámořské NHL vybojovat kontrakt s Columbusem, ale neuspěl. Ročník tak odehrál v Readingu (ECHL), Adirondacku a Rochesteru (AHL). V 57 duelech si připsal celkem 62 bodů za 25 branek a 37 asistencí. V minulosti působil Steiner ve švýcarských klubech Bernu, Rapperswilu a Langnau.

Pardubice se v pondělí představí v rámci Tipsport Hockey Cupu na ledě Českých Budějovic. Ve středu je pak čeká vstup do turnaje Summer Ice Hockey v Basileji proti ruskému Petrohradu. Ve čtvrtek bude jejich soupeřem Servette Ženeva. V sobotu turnaj pokračuje semifinálovými duely a zápasem o pátou příčku, finále a souboj o bronz jsou na programu v neděli.

Reklama

Související témata: