Hlavní obsah

Sparťanské přesilovky úřadovaly i se Znojmem

PRAHA

Sparťanské přesilovky patří k nejlepším v extralize, jejich úspěšnost dosahuje téměř dvaceti procent. Proti Znojmu to pak byl ze strany domácích festival, polovinu z osmi vyloučení potrestali góly a vzali tím nadšeně bojujícím hostím naději na úspěch.

Článek

"Přesilovka je sehraná dobře, když z ní padne branka. Nám se dařily rychlé, adresné přihrávky, třeba i půl minuty jsme soupeře nepustili ke kotouči," liboval si trenér Sparty Alois Hadamczik. Znojemský kouč Pavel Pazourek přiznával špatné bránění přesilovek: "Nesehráli jsme je dobře, těžko jsme vyhazovali puky z obranného pásma a přestože brankář třeba první střelu kryl, bránící hráči nepokryli sparťanské dorážky."

Kratěna hrál s podvrtnutým kotníkem

Pražanům přitom v repríze pohárového finále citelně chybělo šest zraněných hráčů: "Kratěna nastoupil ještě s podvrtnutým kotníkem, ale hrál, co mohl a jeho gól v úvodu poslední části přinesl důležité vyrovnání na 2:2," tvrdil Hadamczik, který postrádal obránce Richtra se Šrekem, k tomu jsou na marodce i Ujčík, Havelka, Paroulek a Šimíček. "Vážím si nesmírné vůle hráčů, že zápas otočili. Spousta z nich je maximálně vytěžovaných, smekám před nimi klobouk," doplnil kouč Sparty.

Znojmo je doma jediným neporaženým celkem soutěže, ale venku hraje výrazně slaběji. "Na cizím kluzišti nejsme ochotni jít tak důsledně do branky, stejně jako minule ve Varech i tentokrát na Spartě jsme měli o sedm střel víc než domácí, jenže chybí aktivnější útočná hra a v obraně vyrobíme spoustu nedůsledností," posteskl si Pazourek.

Skvělé znojemské publikum

Hadamczik hned přispěchal s vysvětlením, proč Znojmo zatím na vlastním ledě neprohrálo: "Mají v zádech šestého hráče, kterým je perfektní publikum v zaplněném hledišti." Znojemský trenér jen krčil rameny: "Hráči doma předvádějí perfektní nasazení, ale ta podpora lidí je někdy dvojsečná, protože začnou pískat hned po nepovedené první akci. Určitě mají ale především pozitivní vliv na naší hru, i kvůli nim bychom sérii bez porážky doma chtěli udržet co nejdéle."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice