Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 3:1Hokejistům Vítkovic stačily k výhře 3:1 tři góly v úvodní části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vrána 1 : 0
13. Huna 2 : 0
17. Huna 3 : 0
46. Langhammer 3 : 1

OSTRAVA

Úřadující hokejoví vicemistři z Vítkovic vstoupili do nové extraligové sezony domácí výhrou 3:1 nad Českými Budějovicemi, o níž rozhodli třemi trefami v první třetině. Dvěma góly se o to zasloužila nová slovenská posila Rudolf Huna. Jistým výkonem k úspěchu přispěl rovněž gólman Roman Málek, kterého o čisté konto připravil až 14 minut před koncem Jakub Langhammer.

Článek

Premiéra Vítkovic dopadla i v dočasném vyhnanství na stadionu v Porubě až nad očekávání. V úvodní desetiminutovce sice patřil led Jihočechům, ale jejich elán domácí spláchli třemi góly v rozmezí necelých šesti minut.

Hosty načal Vrána, který se chvilku po návratu z trestné lavice zapojil do pohledné kombinace s Pohlem a zblízka nedal Kovářovi šanci. Gólové zápisné v novém klubu vzápětí složil slovenský kanonýr Huna, který ztrestal kiks hostujícího obránce Snopka. Křížnou přihrávkou z rohu kluziště nepohrdl a švihem zavěsil podruhé.

Aby toho nebylo málo, Vítkovic soupeře usadily i využitou přesilovkou. Huna potvrdil pověst kanonýra a Svačinův pas neměl potíž uklidit do odkryté branky.

S takovou ztrátou Jihočeši příliš dělat nemohli. Kadence střelby byla v prostředním dějství sice jednoznačně na jejich straně, jenže ve vítkovické brance stál jistý Málek. A velké možnosti měli zase domácí. Hned ve 21. minutě po Pohlově teči zalehl Kovář puk na poslední chvíli na brankové čáře, o tři minuty později ho po střele Ovčačíka zachránila tyčka.

Českobudějovičtí nesložili zbraně, ale snaha se jim vyplatila teprve čtrnáct minut před koncem. Langhammer z trestného střílení za Malíkův faul švihem mířil přesně do horního růžku nad Málkovu lapačku. Vítězný vstup do sezony si však domácí nenechali zkomplikovat. Hostující Květoň ho 17 sekund před koncem už jen pokazil faulem na Ujčíka, kterého z ledu museli odnést na nosítkách.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Vrána (Pohl), 13. Huna, 17. Huna (Svačina, Malík) - 46. Langhammer z trestného střílení. Rozhodčí: Blecha, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. Diváci: 5132.
Vítkovice: Málek - Voráček, Malík, Punčochář, Barinka, Trnka, Ovčačík - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, Húževka, J. Sýkora - Klimek, Vrána, Pohl - Šedivý (36. Szturc), Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, J. Novák, Šulc - Kuchejda, Mikeska, Šimánek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Pšurný, Červený, Pletka. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: