Hlavní obsah

Zlín - Slavia 3:4Zlín v repríze čtvrtfinále opět nestačil na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Vondrka 0 : 1
37. Sklenář 0 : 2
38. Rachůnek 1 : 2
39. Čech 2 : 2
44. Hamrlík 3 : 2
56. Roth 3 : 3
64. Štefanka 3 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína podlehli ve 2. kole extraligy v repríze čtvrtfinále play off minulé sezóny Slavii 3:4 v prodloužení a odveta za vyřazení se jim tak nepovedla. Domácí přitom dokázali otočit stav z 0:2 na 3:2, ale v 56. minutě vyrovnal Vladimír Roth a ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Juraj Štefanka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zlínský Martin Lučka (vlevo) se přetlačuje s Petrem Jelínkem ze Slavie - ilustrační foto.

Článek

Před úvodním vhazováním byl oceněn Petr Leška, jehož fanoušci ocenili jako nejlepšího zlínského hráče loňské sezony. V úvodu utkání elitní útok Zlína vedený centrem Leškou několikrát zahrozil. Brankář Kopřiva ale zlínskému náporu odolal. Na začátku sedmé minuty byl prvním vyloučeným hráčem domácí Lučka, ve vlastním oslabení ujeli Sýkora s Rachůnkem, kteří ale akci gólově nezakončili.

Vzápětí tvrdě vypálil Štefanka, ale brankář Štůrala si s jeho střelou poradil. Po polovině první dvacetiminutovky si hokejisté Zlína zahráli tři přesilovky v řadě, dvakrát dokonce v krátké dvojnásobné početní výhodě. Domácí tým si několikrát vytvořil drtivý tlak, ale neprosadili se.

Na začátku druhého dějství se hra rozkouskovala vlivem častých vyloučení. Před polovinou utkání se při hře čtyř proti čtyřem v individuální akci prosadil Vondrka. Útočník Slavie otevřel skóre zápasu, když ujel do brejku a nekompromisní střelou vymetl růžek zlínské branky. Trefu posvětil videorozhodčí.

Následně Branda vyfasoval trest dvě plus dvě minuty za faul na Kučného. Podruhé v utkání ale při hře čtyř proti čtyřem udeřili hosté, když se prosadil Sklenář. Ze dvougólového vedení se však pražský tým neradoval dlouho, neboť domácí dokázali nepříznivý stav srovnat. Nejdříve skóroval Rachůnek a vyrovnávací gól vstřelil Filip Čech.

V úvodu závěrečné třetiny hráli hokejisté Zlína v oslabení. Paradoxně se v nevýhodné situaci dostali do vedení. Na útočný výlet se vydal obránce Hamrlík, který si vychutnal brankáře Kopřivu a zvýšil na 3:2. V dobré příležitosti se ocitl Kubiš, ale tváří v tvář brankáře Kopřivu nepřekonal. Celek Zlína těsné vedení neubránil, když se v 56. minutě přesilové hře prosadil Roth. Vyrovnaný duel tak dospěl do prodloužení. Když už to vypadalo, že po nastaveném čase přijdou na řadu samostatné nájezdy, tak o výhře 3:4 ve prospěch sešívaného celku rozhodl Štefanka.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 3:4 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. I. Rachůnek (Leška, Hamrlík), 39. F. Čech (Balán, Sivák), 44. Hamrlík (Leška) - 28. Vondrka, 37. Sklenář (Endál), 56. Roth, 64. Štefanka (Roth). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4143.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Kučný, Galvas, Míka, Bořuta, Řezníček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - Sivák, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Branda, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, V. Růžička ml., Krenželok - Micka, Endál, Doležal - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: