Hlavní obsah

Neproměněné trestné střílení mě bude dlouho mrzet, přiznal pardubický Pivko

LITVÍNOV

Na čísle čtrnáct se v součtu s loňskou sezónou zastavila série neporazitelnosti hokejistů Pardubic v extralize. Jejich vítězné tažení zastavil až bojovný výkon Litvínova, který je v této sezóně na vlastním ledě zatím stoprocentní.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Libor Pivko - ilustrační foto.

Článek

Klíčovými body duelu byla dvě trestná střílení. Jako první jel ve druhé třetině za stavu 2:1 pro domácí pardubický Libor Pivko. A nedal. „Špatně jsem vystřelil. Bez debat tenhle moment ovlivnil zápas. Kdybych skóroval, bylo by to 2:2 a měli bychom velkou šanci na úspěch. Sám jsem si to trestné střílení vyčítal a ještě mě to bude hodně dlouho štvát,“ netajil zklamání zkušený útočník. „Hra z naší strany nebyla celkově ideální. Moc jsme se tlačili dopředu a Litvínovští toho dovedou hlavně doma využít. Spoléhali na brejky a tentokrát jim to vyšlo,“ hodnotil ještě Pivko.

Pardubický brankář Martin Růžička odmítl úvahy, že by snad Východočeši soupeře podcenili. „To vůbec ne. V předešlém domácím zápase Litvínov porazil doma Vítkovice a čekali jsme, že se bude chtít vytáhnout i proti nám. Škoda, že jsme vedení 1:0 neudrželi aspoň do konce první třetiny. Mrzí mě inkasovaný gól z trestného střílení, ale Jánský to udělal dobře,“ ohlédl se gólman za utkáním.

První porážku na pardubické střídačce prožil trenér Josef Jandač. „Nečekal jsem, že to přijde tak brzy. Ale hráči se po vedoucím gólu v první minutě asi uspokojili a Litvínov průběh otočil. A pak ho zkušeně kontroloval,“ shrnul stručně dění na ledové ploše.

Skvělý J. Hübl vychytal vítězství

Úspěšným exekutorem trestného střílení byl domácí forvard Peter Jánský. „Přemýšlel jsem, co mám udělat. Chtěl jsem vystřelit brankáři nahoru nad lapačku, ale nějak divně stál a zdálo se, že se moc nehýbal. Tak jsem to zkusil mezi nohy a vyšlo to,“ líčil litvínovský střelec. Hrdinou zápasu se nakonec stal gólman vítězů Jaroslav Hübl. „Když jsem chytil trestné střílení Pivkovi, věřil jsem, že neprohrajeme. Byť do konce zápasu zbývalo ještě třicet minut, cítil jsem velké odhodlání celého týmu. Pardubice nebyly asi v optimální formě, tak jsme toho využili,“ mínil brankář. „Vítězství nad mistrem je ale hodně cenné. Nechci to zakřiknout, ale směrem dozadu nehrajeme zatím špatně, kluci dobře brání. Ještě by to chtělo, abychom dávali víc gólů. Potřebujeme zabrat i venku,“ povídal Jaroslav Hübl.

Jak se projevuje na týmu rukopis nového trenéra Roberta Reichla? „Těžko hodnotit po čtyřech kolech. Ale pravdou je, že po nevydařené přípravě jsme se zvedli. Nezbývá nám, než maximální bojovnost a nasazení. A když pár zápasů vydřeme, třeba přijde i lehkost, která nás zdobila předloni,“ dodal litvínovský brankář.

Reklama

Související témata: