Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:3Zlín vyhrál na ledě mistra v Pardubicích a poprvé naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Köhler 0 : 1
37. Kubiš 0 : 2
43. Somík 1 : 2
49. Sýkora 1 : 3

PARDUBICE

Hokejisté mistrovských Pardubic prohráli v předehrávce 12. kola Tipsport extraligy se Zlínem 1:3 a promarnili šanci posunout se do čela tabulky. Zlín naopak slavil poprvé v sezoně plný bodový zisk a opustil předposlední místo.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Lukáš Finsterle ze Zlína (vlevo)v akci před pardubickým brankářem Martinem Růžičkou.

Článek

Domácí se představili v ČEZ Areně po třech duelech venku za sebou a začali náporem, ale do vedení se nedostali. Obránce Kudělka, který se poprvé po svém příchodu do Pardubic představil před vlastním publikem, ale ztroskotal na Sedláčkovi. Při Lučkově vyloučení se neprosadil ani kapitán Koukal. Na zlínského gólmana poté nevyzrál Bartek a dlouho jen bránící Zlín držel bezbrankový stav.

Hosté, kterým chyběl obránce Hamrlík, se dostali ke své vůbec první střele na Růžičku až při Kudělkově trestu. Přestože byl Zlín dlouho pasivní, v 15. minutě slavil vedení. Leška vyhrál vhazovaní a Köhler se trefil z pravého kruhu. Pardubičtí měli velké šance na vyrovnání, ale Sedláčka nepřekonal zblízka Pivko a proti Starému zasáhl zlínský gólman vyrážečkou.

Podobný scénář mělo i druhé dějství, jen s tím rozdílem, že se Zlín dostával častěji k ohrožení Růžičky. Ve 22. minutě se ale vyznamenal po skončení přesilovky domácích opět Sedláček, jehož neprostřelil osamocený Nakládal. Na druhé straně v 25. minutě také v početní výhodě pálil Sýkora, ale pardubický gólman zasáhl efektně lapačkou. Následné další dvě přesilovky potvrdily bolest Pardubic, které se v početní převaze v této sezoně ještě ani jednou neprosadily.

Pojistit vedení Zlína mohl v 34. minutě Balaštík, ale vyhlášený kanonýr, který na úvod sezony také čeká na první trefu, nepřehodil Růžičkův beton. Za tři minuty ale už zvýšil Kubiš, jehož střelu pardubický gólman vyrazil betonem, ale zlínský útočník pohotově objel branku a zasunul puk k pravé tyči. V závěru druhé části ještě z úhlu neprostřelil Sedláčka Pineault.

Do závěrečného dějství kouč Jandač zamíchal složením útoků, Pardubice zvýšily aktivitu a šťastně snížily. Ve 43. minutě nahodil z rohu bekhendem Somík puk na branku a Sedláček si jej srazil za svá záda. Mistr se tlačil za vyrovnáním, ale zlínský gólman potvrzoval, že jej nešťastný gól nerozhodil.

A v 49. minutě se dostal sám před Růžičku Sýkora a vrátil Zlínu dvoubrankový náskok. Další snaha domácích končila buď na obranném valu hostů či u spolehlivého Sedláčka. Naopak pojistit výhru Zlína mohl z brejku Kubiš. Naději nedalo Pardubicím ani čtyři minuty před koncem sólo Rákose, který minul branku. Výsledek nezměnila ani závěrečná power play.

Předehrávka 12. kola hokejové extraligy:
HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávka: 43. Somík (Nakládal) - 15. Köhler (Leška), 37. Kubiš, 49. T. Sýkora (I. Rachůnek) Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Jindra, Jílek. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 7480.
Pardubice: M. Růžička - Kaberle, Nakládal, Kudělka, Kočí, Jillson, Kolář II, Mezei - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Špirko, Somík - Pineault, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.
Zlín: Sedláček - Linhart, Řezníček, Švrček, Galvas, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Sivák, Roman Vlach, F. Čech - Finsterle, Balán, Kubiš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: