Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:4Hokejisté Slavie ukončili sérii tří proher, vyhráli v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Podkonický 1 : 0
15. Vondrka 1 : 1
30. Krenželok 1 : 2
45. Růžička 1 : 3
50. Vašíček 1 : 4

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli v předehrávce 6. kola extraligy s pražskou Slavií 1:4. Domácí Bílí Tygři sice v utkání vedli po trefě Andreje Podkonického, ale Slavia skóre otočila a ukončila sérii tří porážek. Vítěznou branku vstřelil Lukáš Krenželok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Výtisk (vlevo) z Liberce a Tomáš Žižka bojují před brankářem Miroslav Kopřiva ze Slavie Praha.

Článek

Severočeši zahájili utkání velkým náporem a Kopřivu v hostující brance záhy vyzkoušel ostrou ranou Derner. Po něm měl slibnou příležitost Nedvěd, narazil však na Kopřivův levý beton. Slavia se osmělila směrem dopředu až v páté minutě při první přesilovce zápasu, kdy měl dvě obrovské šance během pár vteřin Štefanka; při první dorážel těsně mimo, v té druhé zachránila Pince tyč.

Směrem k domácímu gólmanovi byla upřena pozornost v polovině deváté minuty, kdy zůstal otřesený ležet na ledě, ale po chvilce pokračoval ve hře. Krátce po polovině úvodní třetiny si poprvé v početní výhodě zahráli i Bílí Tygři, sevřeli v ní Slavii před Kopřivou a ve 12. minutě také otevřeli skóre. Dušek nabil přihrávkou napříč útočným pásmem Podkonickému, který se trefil parádně do horního růžku.

Slavia odpověděla po necelých třech minutách a podařilo se jí to také v přesilovce. V polovině 15. minuty přihrával Vondrka od zadního hrazení před branku a po nepřehledné situaci slávisté najednou nesměle zvedali ruce nad hlavu. Oprávněnost jejich radosti po chvíli potvrdil i videorozhodčí, který viděl kotouč za brankovou čarou. Pražané tak stihli využít svou početní výhodu již za osm sekund.

Do druhé části vstoupila výrazně lépe Slavia a Pinc se měl co ohánět, aby udržel bezbrankový stav. Přestože přežil bez úhony i šanci Pražanů v oslabení na začátku 27. minuty, kdy Holec jen těsně minul pravou tyč liberecké klece, chvilku poté již inkasoval. Při vyloučení Výtiska zkusil štěstí střelou přes obránce Krenželok a sám vzápětí úspěšně dorážel.

Hosté mohli ještě do druhé přestávky svůj náskok navýšit. Po naskočení z trestné lavice uháněl na Pince Branda, ale nedal a Sklenář svou dorážku namířil pouze do boční konstrukce branky.

Ve třetím dějství přišly místo očekávaného tlaku Liberce další dvě trefy z holí slávistů. Ve 45. minutě pálil Branda a Růžička pohodlně dorážel do odkryté branky. O pět minut později pak vystihl rozehrávku domácích Jaškin, vyslal do brejku Vašíčka a ten dokázal překonat Pince, přestože byl faulovaný.

Domácí lavička si vyžádala oddechový čas, ale zmar Liberce nejlépe dokumentovala 108 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři, z níž domácí nedokázali skórovat a vykřesat tak naději na zvrat.

Předehrávka 6. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Podkonický (Dušek, Nedvěd) - 15. Vondrka, 30. Krenželok (Kadlec), 45. V. Růžička ml. (Branda, Tomica), 50. Vašíček (Jaškin). Rozhodčí: Blecha, Hodek - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:8, navíc Podkonický a Hořava (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6727.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Hunkes, Výtisk, Rýgl, Holub, Trončinský, Derner - Podkonický, Nedvěd, Dušek - Hořava, Vak, Kudrna - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - T. Svoboda, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Holec, Krenželok - Branda, V. Růžička ml., Tomica - Micka, Endál, Sklenář - od 41. navíc Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice