Hlavní obsah

Nová posila Litvínova Pojkar: Na uvítanou jsem dostal pokutu, ale hlavní je vítězství

LITVÍNOV

Povedený návrat do litvínovské sestavy po šesti měsících prožil hokejový obránce David Pojkar, který nastoupil za tým poprvé v sezóně při střídavém startu z prvoligového Ústí nad Labem. A hned se uvedl klíčovým prvním gólem v zápase. Díky němu domácí celek nastartoval cestu k vítězství 4:1.

Foto: Josef Pešout, Právo

David Pojkar.

Článek

„V pátek v sedm ráno mě telefonicky vzbudil v pražském bytě ústecký generální manažer Robert Kysela s tím, že týž den večer budu hrát za Litvínov. Tak jsem si jel do Ústí pro výstroj a přesunul jsem se na litvínovský stadión. A to jsem ještě přijel pozdě, takže jsem hned na uvítanou dostal pokutu za pozdní příchod. Ale věděl jsem, do čeho jdu a snad mi ji trenéři odpustí, když jsme vyhráli,“ usmál se Pojkar.

A jak viděl svou trefu na 1:0? „Myslím, že jsme jeli dva na jednoho, dostal jsem puk, a tak jsem vystřelil,“ popsal stručně moment ze 7. minuty.

V závěru minulé sezóny sehrál Pojkar za Litvínov šest utkání a dal dvě branky. Nyní na úspěšnou bilanci navázal. „Pro mě je důležité, že jsem pomohl mužstvu poté, co onemocněl obránce Mára Černošek. Zápas se asi lámal ve druhé třetině. Předvedli jsme dobrý výkon. Ukázaly se litvínovské zkušenosti, díky nimž jsme utkání zvládli. Zpočátku jsme se ubránili oslabení tří proti pěti, což nás nabudilo. Bylo by samozřejmě super, kdyby se mi dařilo v extralize i dál,“ prohodil zkušený bek.

„Ale v sobotu bych měl hrát za Ústí v první lize proti Písku. A moje další starty za Litvínov záleží na tom, jak se domluví kluboví manažeři,“ řekl Pojkar.

Startů v extralize si váží. „Mám sice smlouvu v Ústí, ale vítám každou šanci zahrát si v nejvyšší soutěži. Loni jsem hrál v Litvínově ještě s Reichlem a Šlégrem, ale i po jejich odchodu je tady kvalitní kádr a stmelená parta. V Ústí se v první lize teprve rozehráváme, a tak ani necítím únavu,“ dodal Pojkar.

Zklamaní Středočeši

Mladoboleslavský brankář Michal Valent litoval ztracených bodů: „Domácí nám ze tří střel dali dva góly, což je škoda. Byly to dobře trefené střely, přesto jsem měl aspoň jednu chytit. Po třetí inkasované brance jsme sice snížili, ale už to bylo pozdě.“

Asistent trenéra Středočechů Leo Gudas připojil: „Dohánět tříbrankové manko proti rozjetému Litvínovu bylo těžké. Snížili jsme jen na 3:1 a chtěli jsme zápas ještě trochu zdramatizovat, což se nám nepovedlo. Soupeř byl prostě lepší.“

Reklama

Související témata: