Hlavní obsah

Kudrna na kamaráda Vojtka nevyzrál, zabránila mu v tom i tyč

LIBEREC

Liberecký hokejový útočník Jaroslav Kudrna se poprvé představil v extralize proti Třinci, kde působil v letech 2005 a 2006, ale musel strávit porážku 0:5 i několik svých neproměněných šancí. V 19. minutě letní posila Bílých Tygrů z ruského Magnitogorsku trefila jen tyč; proti kamarádovi v brance Ocelářů Martinu Vojtkovi dnes Kudrnovi nebylo přáno.

Článek

"S Martinem Vojtkem a Honzou Peterkem jsme si včera volali a špičkovali se. Dneska ale měli oni větší úsměv na tvářích," řekl Kudrna po utkání novinářům. Litoval, že jeho tým do utkání vstoupil špatně. "My jsme prvních deset minut zaspali nebo nevím, co se stalo. Vlítli na nás, pak jsme teprve začali hrát."

V druhé třetině měl Liberec velkou příležitost nepříznivý stav 0:2 zvrátit, ale ani deset minut početní převahy mu nestačilo k tomu, aby na Vojtka vyzrál. "Tlak se z přesilovek stupňoval, ale dneska podal brankář Vojtek výborný výkon. Navíc naše nemohoucnost a malý tlak do branky nám znemožnily vyhrát," doplnil Kudrna.

Liberec sehrál už čtvrtý zápas v sedmi dnech. V úterý hostil v přípravném utkání slavný Boston (1:7), pak nastoupil hned ve středu proti Kladnu (2:1) a v pátek v Mladé Boleslavi (5:3). Kudrna však nepovedený zápas náročnému programu nepřipisoval. "Na to bych se nevymlouval. Zápasy tak jdou, všichni hrajou třikrát do týdne. My jsme si do toho hodili exhibici s Bostonem. Určitě nám to něco dalo, sebralo to i nějaké síly, ale ten zápas byl určitě skvělý a do budoucna z toho můžeme jen těžit," doplnil Kudrna.

Po dvou výhrách za sebou dnes slabá návštěva 3051 diváků viděla nakonec v Liberci debakl. "Ve třetí třetině to byl risk a oni nám ujížděli do přečíslení, v situacích pět na pět nám pak nepůjčili puk," uzavřel Kudrna.

Gólman Marek Pinc tak musel lovit puk z branky ještě třikrát. Štěstí mu tak nepřinesl premiérový start v nové masce s designem podle návrhu jednoho z fanoušků, na které nechybí ani fotka dvojčat libereckého strážce branky Sebastiana a Olivera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice