Hlavní obsah

Plzeň přišla o zraněného beka Slaneyho, má přeraženou čelist

PLZEŇ

Kanadský hokejový obránce John Slaney, jenž hájí v extralize barvy Plzně, bude svému týmu v nejbližších utkáních chybět. Důvodem je zranění čelisti a otřes mozku, které zkušený osmatřicetiletý bek utrpěl v úterním souboji Západočechů s Mladou Boleslaví (5:4).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střídačka Plzně. Ilustrační foto.

Článek

Slaney se zranil při nešťastném střetu s Radkem Matějovským, který je v Mladé Boleslavi na hostování právě z Plzně. "Má nadvakrát přeraženou čelist a otřes mozku. Zůstává zatím v nemocnici," přiblížil rozsah zranění pro klubový web ředitel a jednatel Plzně Jaromír Zavoral.

Podle původních odhadů se měla Slaneyho absence protáhnout minimálně na dva měsíce. "Ale dnes jsem byl informován, že dostane díky speciální léčebné metodě do čelisti destičky. Když všechno půjde dobře, mohl by za dva týdny přejít na pevnou stravu a pak i postupně začít s tréninkem. Snad bude k dispozici dřív, než jsme si v úterý večer po utkání mysleli," uvedl Zavoral pro server hokej.cz.

Úmysl Matějovský odmítá

Matějovský ihned po utkání odmítl, že by Slaneyho zasáhl úmyslně. "Vůbec jsem o něm nevěděl, vyhýbal jsem se našim hráčům s pukem. On, asi jak je honil, tak si také nevšiml mě. Věděl jsem hned, že to bude špatné. Viděl jsem, jak si dal takovou pokličkou na rameni na vestě do obličeje," popsal střet mladoboleslavský forvard.

Zranění soupeře sám litoval. "Omlouvám se mu, i když de facto nemám za co, protože jsem se spíš uhýbal. Já mu hlavně přeju, ať se co nejdříve uzdraví," dodal Matějovský.

Slaney, který byl devítkou draftu 1990 v zámořské NHL a v prestižní soutěži odehrál 268 zápasů, nechyběl od letního příchodu v žádném z dosavadních deseti utkání plzeňských Indiánů. S bilancí šesti bodů za gól a pět asistencí je druhým nejproduktivnějším bekem Západočechů za Jiřím Hanzlíkem, jenž má na kontě ještě o nahrávku více.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice