Hlavní obsah

Vojtek v brance září, tak Třinec poslal Dubu do Zlína

ZLÍN

Hokejový brankář Tomáš Duba odchází z Třince do Zlína. Dvojnásobný juniorský mistr světa bude v novém působišti hostovat nejméně do konce ledna. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí zlínského klubu Patrik Kamas. V týmu by měl Duba vytvořit dvojici s dvacetiletým talentem Jakubem Sedláčkem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Duba v dresu Třince

Článek

"Boj o příčky zajišťující vyřazovací boje bude letos mnohem složitější než v loňském roce. Cílem angažování Tomáše Duby je, aby tato náročná situace nebyla jen na mladých gólmanech, kterými nyní disponujeme," uvedl sportovní manažer a trenér Zdeněk Venera v oficiálním tiskovém prohlášení.

Zlínu patří aktuálně v tabulce jedenácté místo, před sezonou přitom vedení Beranů vyhlásilo za cíl postup do semifinále play off extraligy. Hráči PSG však zatím v normální hrací době vyhráli jen dva zápasy a na kontě mají 12 bodů.

I díky tomu se vedení rozhodlo pro nadcházející tři domácí utkání zavést společná předzápasová soustředění celého týmu. Hráči a realizační tým stráví večer před duelem a den zápasu společně. "Naše situace není nijak radostná, ale zatím ani katastrofická. Tím, že se nám však nepovedl začátek sezony podle představ, jsme byli přinuceni na tuto skutečnost reagovat," uvedl generální manažer Miroslav Michalovský.

Třinec si mohl Dubovo uvolnění dovolit s ohledem na aktuální formu zkušeného Martina Vojtka. Ten sice do sezony vstoupil až jako týmová trojka, ale při zranění prvních dvou gólmanů Duby a Slováka Petera Hamerlíka dostal příležitost a výbornými výkony pomohl Třinci na průběžnou druhou příčku tabulky. Nyní je k dispozici i Hamerlík, ale v brance zůstává nadále Vojtek.

Devětadvacetiletý Duba přitom začal nový extraligový ročník ve velkém stylu. V dresu Ocelářů nastoupil do čtyř zápasů a pomohl týmu ke třem výhrám, když inkasoval pouze pět branek. Průměr obdržených gólů na zápas měl 1,88 a úspěšnost zákroků 94,4 procenta. V minulosti chytal Duba extraligu také za pražskou Spartu, které v roce 2007 pomohl k zisku titulu, Plzeň a také Znojmo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice