Hlavní obsah

Kometa znovu neinkasovala a zvítězila v Plzni, Sparta vydřela výhru nad Libercem

PRAHA

Hokejisté Brna vyhráli v pátečním zápase 11. kola Tipsport extraligy v Plzni 3:0, neprůstřelnost brankáře Hoviho se tak vyšplhala už na 154 minut. Sparta vydřela výhru 3:2 po prodloužení nad Libercem, Třinec porazil Slavii 5:3 a prodloužil svou sérii výher už na devět zápasů. V brance Zlína nastoupil proti Karlovým Varům Tomáš Duba, posila z Třince, a zažil vítěznou premiéru - Ševci vyhráli 5:3. Vítkovice zvítězily v Mladé Boleslavi 2:1, Litvínov doma zdolal České Budějovice 3:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Komety Brno se radují z gólu proti Plzni.

Článek

Brno v minulé sezóně nezískalo ve vzájemných zápasech s Plzní ani bod, letos se však dočkalo hned v prvním utkání, když na západě Čech vyhrálo 3:0. V dresu Komety nastoupil po osmizápasové pauze způsobené zraněním Jiří Dopita a hned v desáté minutě připravil úvodní gól pro Zubíčka. Na konci první třetiny zvýšil Radim Hruška, v 45. minutě pak přidal třetí gól Balej. Brankář Sasu Hovi udržel podruhé za sebou čisté konto, dohromady nedostal gól už 174 minut v kuse.

Sparta se před utkáním s Libercem nenacházela v optimální situaci, ze šesti zápasů vyhrála jen jeden. Když navíc ve 35. minutě zvyšoval Nedvěd na 2:0 pro Bílé Tygry, nevypadalo to s Pražany moc dobře. Pak ale snížil Hromas a tři minuty před vypršením základní hrací doby poslal Hromas duel do prodloužení. V jeho čtvrté minutě zajistil Spartě výhru za dva body Ton.

Třinec bodoval už v devátém zápase v řadě

Třinec vyhrál v loňské sezóně nad Slavií všechny čtyři vzájemné duely a Pražany porazil i dnes, když triumfoval 5:3. Hosté sice ještě v polovině utkání vedli po dvou trefách Micky 2:1, pak ale Oceláři třemi brankami v rozmezí šesti minut skóre otočili. V závěrečné části sice snížil Krenželok, domácí ale uklidnil proměněným trestným střílením Martin Růžička. Třinec bodoval už v devátém zápase v řadě a vyhoupl se do čela soutěže.

Litvínov potvrdil, že na domácím ledě se mu letos daří a zdolal, před tímto kolem vedoucí, České Budějovice 3:1. Chemiky poslal ve 28. minutě do vedení Kracík, o tři minuty později zvýšil Jánský. Ještě ve druhé části snížil Snopek, to ale bylo ze strany Jihočechů vše. Definitivní podobu dal výsledku v úvodu třetí části povedeným bekhendovým blafákem Kubinčák.

Litvínovský František Lukeš (v popředí) stíhaný Jakubem Šulcem z Českých Budějovic.foto: ČTK/Libor Zavoral

Hned v šesté minutě duelu s Karlovými Vary zatrnulo divákům ve Zlíně, když po souboji u mantinelu s Köhlerem zůstal na ledě ležet v bezvědomí hostující zadák Prošek. Podle prvních zpráv by však měl být v pořádku, utrpěl „jen“ silný otřes mozku a tržnou ránu na hlavě.

Západočeši se v první a druhé třetině vždy dostali do vedení, Zlín ale dokázal pokaždé srovnat. Ve 47. minutě šli navíc Ševci Důrasovou zásluhou do vedení 3:2, definitivní klid jim přinesli dvě branky Balaštíka. Zlín nakonec zdolal Karlovy Vary 5:3, hosté tak po šesti vítězných zápasech padli.

Mladá Boleslav doma nestačila na Vítkovice, kterým podlehla 1:2, a už čtyři zápasy marně čeká na vítězství. Středočeši přitom po výhře dlouho sahali, ještě na začátku třetího dějství vedli, pak ale srovnal Trnka a v 53. minutě svým první letošním gólem zajistil Vítkovicím tři body Húževka.

11. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Slavia Praha 5:3on-line
Branky: 12. Peterek, 33. Varaďa, 34. Krajíček, 39. Kohn, 54. M. Růžička z tr. střílení - 4. a 25. Micka, 45. Krenželok.
Ml. Boleslav - Vítkovice 1:2on-line
Branky: 25. Marušák - 43. Trnka, 53. Húževka.
Zlín - Karlovy Vary 5:3on-line
Branky: 20. I. Rachůnek, 30. R. Vlach, 47. Důras, 55. a 56. Balaštík - 9. Melenovský, 26. Nosek, 57. Zaťovič.
Litvínov - Č. Budějovice 3:1on-line
Branky: 28. Kracík, 31. Jánský, 42. Kubinčák - 38. Snopek.
Sparta Praha - Liberec 3:2 po prodl.on-line
Branky: 36. Hromas, 58. Y. Treille, 64. Ton  - 18. Kudrna, 35. Nedvěd.
Plzeň - Kometa Brno 0:3on-line
Branky: 10. Zubíček, 20. R. Hruška, 45. Balej.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články