Hlavní obsah

Liberec doma popáté zaváhal

LIBEREC

Hokejisté Liberce remizovali s Vítkovicemi 2:2, když tři ze čtyř gólů utkání padly v přesilovkách. Liberec hrál bez útočníka Kropáče, který byl vyměněn do Slavie Praha za Čermáka. Kromě toho domácím na soupisce chyběli obránci Nedvěd a Jiruš a útočník Musil, kterým klub hledá angažmá jinde.

Článek

První fáze zápasu patřila hostům. V desáté minutě Tomášek mířil z blízka do šibenice Svobodovy branky, ale domácí brankář si poradil. Pozorný byl i ve 14. minutě, kdy v přesilovce pálil Černošek. Vítkovice však přesilovku přece jen využily, když po přihrávce Tomáška skóroval Irgl. V 18. minutě hrál přesilovku Liberec a Plodek tečoval střelu Šmída od modré čáry, bylo z toho vyrovnání na 1:1.

Ve druhé části hry nejprve Trvaj kryl nebezpečnou střelu domácího mladíka Klimenty. Ve 33. minutě se ale naopak kuriózním gólem dostali do vedení hosté. Kowalczyk napálil puk téměř z poloviny hřiště a kotouč nepochopitelně prošel Svobodovi do sítě - 1:2. Liberec kontroval o pár sekund později, ale Verčík trefil jen horní tyč soupeřovy branky.

Výtečný Trvaj

V nástupu do třetí třetiny trefil Plodek tyč vítkovické branky a ve 45. minutě se Liberci podařilo vyrovnat. Bylo to opět při přesilovce a znovu při vyloučení Kowalczyka. Branku vstřelil prudkou střelou obránce Holub.

Ve zbytku zápasu se několikrát vyznamenal vítkovický brankář Trvaj. Ve 46. minutě nadvakrát zasáhl při nájezdu Nováka, v 51. minutě se nedal překonat zblízka Kašpaříkem a v 57. minutě zázračně zlikvidoval stoprocentní šanci, kterou měl opět Kašpařík. Skóre se však již nezměnilo a gól nepadl ani v prodloužení, v němž měl největší šanci domácí Verčík.

Josef Jandač (Liberec): "Rozhodující bylo, že soupeř šel dvakrát do vedení a my jsme pokaždé museli dotahovat. Nedostali jsme se tedy do psychologické výhody vedoucího gólu. Ve druhé třetině jsme lacině inkasovali z poloviny hřiště, potom jsme trefili tyč a nevyužili přesilovku pět na tři. Ve třetí třetině hosty podržel vynikající brankář Trvaj."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, ale ani domácí nevyvíjeli vyslovený tlak a obě mužstva tedy hrála podobný hokej. Pro nás je velmi důležité, že jsme bodovali. Rozhodující bylo, že jsme přežili oslabení tří proti pěti. Remíza je nakonec asi spravedlivá."

Liberec - Vítkovice 2:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)  po prodl.
Branky a nahrávky: 18. Plodek (Šmíd, Čermák), 45. Holub (Plodek, V. Novák) - 16. Irgl (M. Tomášek), 33. Kowalczyk (P. Míka). Rozhodčí: Havlík - Kareš, Bláha. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 1850.
Liberec: O. Svoboda - Holub, Čakajík, L. Šmíd, Vála, Krstev, J. Moravec - V. Novák, Kašpařík, Verčík - Čermák, Plodek, S. Procházka - Korhoň, Pabiška, M. Hájek - Klimenta, M. Straka, Jech. Trenéři: Jandač, K. Dvořák a J. Nedvěd st.
Vítkovice: Trvaj - Seman, Černošek, Kowalczyk, Zápotočný, Ficenc, Chmelíř - Kaděra, Burger, Olesz - I. Padělek, A. Padělek, Krenželok - Irgl, Hubáček, M. Tomášek - P. Míka, Hulva, Pavel Kumstát. Trenéři: Svozil a A. Tomášek.
Výsledky ostatních zápasů 14. kola:
Vsetín - Kladno 4:0
Č.Budějovice - Zlín 4:1
Litvínov - Znojmo 2:2 po prodl.
Třinec - Slavia 4:1
Pardubice - Plzeň 4:1
Utkání Sparta - K. Vary je kvůli přípravám na freestyle motokros v T-Mobile Aréně odloženo na úterý 21.10.
15. kolo extraligy:
18. října:
16:45Karlovy Vary - Litvínov
19. října:
17:00Zlín - Pardubice
Vítkovice - České Budějovice
Slavia Praha - Liberec
17:30Kladno - Sparta Praha
Znojmo - Vsetín
Plzeň - Třinec

Reklama

Související témata: