Hlavní obsah

Zlín - Liberec 4:3Leška rozhodl o výhře Zlína v prodloužení nad Libercem

ZLÍN

Hokejisté Zlína vydřeli ve 14. kole exrealigy vítězství nad Libercem 4:3 v prodloužení. Berani sice rychle prohrávali 0:2, ale podařilo se jim vyrovnat a nakonec i vyhrát. Páteční duel rozhodl v 61. minutě Petr Leška.

Článek

Do sestavy Zlína se po jednozápasovém trestu vrátil Köhler, v brance nastoupil potřetí za sebou Duba. Bleskový vstup do utkání zaznamenali hosté. Skóre zápasu otevřel už v první minutě Hunkes. Liberec povzbuzený rychlou trefou zasadil Zlínu další ránu v přesilové hře. Do konce Leškova trestu zbývalo devět vteřin, když Hořava vstřelil druhý gól Liberce.

Po polovině první třetiny Zlín ubránil provinění Kubiše a udeřil v přesilovce. Do návratu Ondřeje na led chybělo 18 vteřin, když se o kontaktní branku postaral Rachůnek. Poté ze série vyloučení vyplynula přesilovka čtyř proti třem ve prospěch Zlína v délce jedné minuty. Domácí tým ji však nezužitkoval.

Začátek druhého dějství opanovali hráči Zlína. Leška poslal kotouč na zadní hrazení, od kterého se puk odrazil k osamocenému Köhlerovi a urostlý útočník vyrovnal. Hokejisté Zlína byli na koni, ale jejich nápor utnulo vyloučení Hamrlíka. Ve vlastním oslabení sice ujel do brejku Rachůnek, ale svůj druhý gól přidat nedokázal.

Severočeši byli následně v koncovce přesnější. Do konce oslabení zbývalo Zlínu 14 vteřin, když inkasoval třetí gól. Svoji druhou branku v zápase vstřelil Hořava.

Po polovině zápasu se Zlín úporně snažil dostat do útočného pásma. Liberec však výborně bránil střední pásmo a držel si soupeře v bezpečné vzdálenosti od své branky. Následně tlak Zlína sílil a ve velké příležitosti. Důras zblízka nedokázal propasírovat puk do liberecké branky. Poté gólman Pinc schoval puk v lapačce po střele Siváka. S blížícím se závěrem druhé třetiny nápor domácích vygradoval. Vyrovnávací branku vstřelil po pěkné kombinaci Čech.

Třetí třetina byla na rozdíl od předchozích dvou na zajímavé akce skromná. Menší vzrušení přineslo pouze několik drobných potyček před libereckým brankovištěm. Změnu průběžného výsledku nepřinesla ani vyloučení Dernera a Lešky. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a vyrovnaný duel dospěl do prodloužení. Z nastaveného času uběhlo pouze 37 vteřin, když se Leška napřáhl k vítěznému gólu.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:3 v prodl. (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Rachůnek (Důras), 21. Köhler (Leška), 40. F. Čech (Holík, Leška), 61. Leška (Hamrlík) - 1. Huknes (Kudrna), 6. M. Hořava (Podkonický, Trončinský), 26. Hořava (Vak, Podkonický). Rozhodčí: A. Jeřábek, Trombík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 4257.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Bořuta, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, Balán,. F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Hunkes, Trončinský, Derner, Holub, Výtisk, Rýgl - Podkonický, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Vak, M. Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Ondřej, Špaček, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: