Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:1Sparta porazila Pardubice 2:1. Opět body po samostatných nájezdech

PRAHA

Prokletí skončilo. Sparta prohrála v posledních šesti zápasech s Pardubicemi. Ve 14. kole Tipsport extraligy tomu bylo jinak. Domácí vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. „Spekulace o mém odvolání jdou mimo mě,“ řekl sparťanský trenér Miloš Holaň ještě před zápasem na klubovém webu. Opět si mohl oddychnout. Domácí se štěstím vyhráli.

Článek

Čtyřicet minut a jeden gól. Tak pestrou podívanou nabídly první dvě třetiny. Jediným, který se zapsal mezi střelce, byl Branislav Mezei, který propálil Tomáše Pöpperleho. Nastal stav, který na Spartě v poslední době moc dobře znají. Domácí museli dotahovat, ale při jediné přesilové, kterou měli, zklamali. Až tak, že je fanoušci vypískali.

K výhře tak měl blíže tým, kterému před tímto kolem patřila jedenáctá příčka, soupeř z Holešovic byl předposlední. Rozdíl mezi oběma týmy ukazoval čtyři body

Pokud by měl archivář zapsat pár řádek do kronik, patrně by použil černý inkoust. A to hned dvakrát. Obě mužstva píšou pro letošní sezónu zatím smutné příběhy.

Hosté jsou stále úřadujícím mistrem. Domácí byli zase před sezónou pasováni za velkého favorita. Realita je zcela opačná. Sparťané vyhráli za plný počet bodů naposledy před měsícem. Tehdy otočili derby se Slavií. Pardubice zase vstřelily nejméně branek ze všech účastníků extraligy. Nad vodou je ale drží brankář Růžička, přesto do pátku z minulých pěti utkání čtyřikrát padly.

Ve třetí dvacetiminutovce Sparta neodkázala dlouho nic, ale dvě minuty před šedesátou minutou rozjásal více než šest tisíc diváků Radek Smoleňák. Dále se už nic nestalo, na řadu přišlo prodloužení. A nešlo o výjimku. Sparťané tento kolorit zažívají doma často. Letos šlo o pátý případ v řadě.

Píša trefil se štěstím sparťanskou horní tyčku, na druhé straně ujížděl Ton. Obě největší šance v prodloužení ale změnu skóre nepřinesly. Rozhodnout musely samostatné nájezdy. Stejně jako minule.

Za Pardubice se do branky postavil překapivě Adam Svoboda, ale neuspěl. David Výborný a Petr Ton dali dva body Spartě.

Sparta Praha - Pardubice 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 58. Smoleňák (Kůrka, Výborný), 65. Výborný (samostatný nájezd) - 33. Mezei (Koukal, Kolář I). Rozhodčí: Husička, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 6132.
Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, O'Brien, Salcido - Ton, Broš, Bartánus - Kůrka, D. Výborný, Hromas - Pacovský, Koreis, Smoleňák. Trenéři: Holaň a Volek.
M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Jillson, Mezei, Píša, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Špirko, Somík - Pineault, Zohorna, Pivko - Radil, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama